Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Mayıs

Günbatımı Terası'na bir ödül daha

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmirDeniz" projesi kapsamında kente kazandırdığı "Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası"na bir ödül daha geldi. Kısa sürede Karşıyaka sahilinin en popüler buluşma yeri haline gelen bu mekan, "XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri"nde "Kamusal Alan Tasarımı" birincisi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak 2017’de kentlilerin kullanımına sunulan "Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası", Mimarlar Odası tarafından 2 yılda bir düzenlenen ve Türkiye’deki güncel nitelikli mimarlık eserlerini belgelemek ve ödüllendirmek amacını taşıyan ‘XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’ programı kapsamında Yapı / Çevre (Kamusal Alan Tasarımı) kategorisinde ödüle layık görüldü. "İzmirDeniz" projesi sürecinde Y.Mimar Evren Başbuğ (Stüdyo Evren Başbuğ Mimarlık) ve ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ ortak müellifliğiyle tasarlanan alan, mimarlık alanında Türkiye’de verilen en prestijli ödüle layık görüldü. 

Ağa Han Ödülü'ne de aday
Mimarlar Odası tarafından ilk kez 1988 yılında, Mimar Sinan’ın 400.ölüm yıldönümü anısına verilen ödüllerin 16. döneminde gerçekleştirilen programa, geçtiğimiz 15 dönemde 2483 mimarlık ürünü katıldı; seçkin nitelikleri nedeniyle 128 ürüne ve 47 kişi veya kuruluşa çeşitli kategorilerde ödül verildi. Program kapsamında ödül alan eserler, ‘Ağa Han Mimarlık Ödülü’ ve ‘Mies van der Rohe Çağdaş Mimarlık Ödülleri’ gibi uluslararası programlarda doğal ödül adayı olarak da belirlenebiliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası" projesi, daha önce de "Arkitera İşveren Ödülü" Kamu kategorisinde ödül almıştı. 


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber