Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Eylül

Emanetlerine sahip çıkacağız

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Belediye bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü kurduklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Elimizden gelen tek şey, onların onurunu taşımak ve geride kalanların bize emanet bıraktıklarının ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verebilmek” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle akşam yemeğinde buluştu. Programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile eşi Müyesser Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Murat Bakan, Bedri Serter ve Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay,  Suphi Şahin, Yıldız Devran, Barış Karcı ile çok sayıda davetli yer aldı.

“Ülkemize düşen her bir şehit ateşi benim içimi yakıyor”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehit ve gaziler için söylenecek her sözün, ödenen bedel karşısında yetersiz kalacağını ifade etti. Başkan Tunç Soyer, “Elimizden gelen tek şey, onların onurunu taşımak ve geride kalanların bize emanet bıraktıklarının ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verebilmek. Ülkemize düşen her bir şehit ateşi benim de içimi yakıyor. Yaptıklarımızın bu ateşi dindirmek için asla yeterli olmayacağını bilsek de var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gazilerimiz ve yakınlarına, şehitlerimizin emaneti olan ailelerine destek olabilmek adına çok sayıda faaliyet yürütüyor” dedi.

“Onların bıraktığı emaneti canım gibi koruyacağım”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü” kurduklarını kaydeden Başkan Soyer, amaçlarının şehit aileleri ve gazilerin tüm sorunlarını hızla çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Kurulan müdürlüğün, kamu kurumları ve sivil toplum ile işbirliği içinde çalışacağını da ifade eden Soyer, “Ramazan ve Kurban Bayramlarında sistemimizde kayıtlı 3 bin 500’e yakın şehit yakını ve gazimize nakdi yardımda bulunduk ve buna devam edeceğiz. Bayramlar haricinde nakdi desteğe ihtiyaç duyan şehit ailesi, gazi ve gazi yakınları Sosyal Yardım Komisyonu’nun değerlendirmesinin ardından ek destek alabiliyor” dedi.
Başkan Soyer, “Şehit ve gazilerimiz, bizim en önemli değerimiz. Çünkü onlar, ülkemizin bağımsızlığı ve bu eşsiz toprakların bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koydu. Bundan daha büyük bir bedel yok. Şehit ve gazilerimiz İzmir’in ve Türkiye’nin onurudur. Bu onuru sonsuza kadar taşıyacağıma ve onların bıraktığı emaneti canım gibi koruyacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum” diye konuştu.
Programın ardından şehit yakınları ve gazi dernekleri, Başkan Tunç Soyer'e destekleri için teşekkür ederek çiçek verdi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber