Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Ağustos

Bir köy masalı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden “Abla-Ağabey- Kardeş”in gönüllü gençleri, yaz döneminde rotasını köylere çevirdi. 'Bir Köy Masalı' adı verilen proje ile Urla, Bayındır ve Ödemiş'in köylerini ziyaret eden İzmir’in gönüllü gençleri, kısa  sürede 500 kardeş ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi’nin genç ve dinamik ekibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’in köylerindeki çocukları ziyaret etmeye devam ediyor. 'Bir Köy Masalı' adı verilen proje ile her yıl kırsal kesime giderek oradaki çocukların eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan genç gönüllüler, bu kez Urla’nın Uzunkuyu ve Ödemiş Kızılcaavlu köyleri ile Bayındır’ın Çırpı ve Ergenli köylerindeki kardeşleriyle buluştu. 130 gönüllünün 500 "kardeş" ile katıldığı etkinliklerde, taşıma sistemi ile farklı köylerde yaşayan kardeşlerin de katılımı sağlandı.

Çocuklara oyun, annelere ebru
Köylerine gelen gönüllü abla ve ağabeyleriyle istedikleri gibi oyunlar oynayan ve yeni şeyler öğrenen çocuklar, yüz boyama, resim, el sanatları, sokak oyunları, satranç ve diğer eğitici oyunlarla gönüllerince bir gün yaşadı. Birbirinden renkli atölyelerinin yanısıra, gezici tiyatro ekibinin sergilediği oyunun büyülü dünyasına da kendini kaptıran çocukların heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Köy Masalı’ projesine, kardeşlerin yanı sıra aileler de büyük ilgi gösterdi. Çeşitli etkinliklere katılan anne ve babalar, daha çok satranç oynamayı ve ebru sanatını öğrenmeyi tercih etti.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber