Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Mayıs

Başkan Soyer: Çiğli'yi Karşıyaka ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temelini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı Çiğli Tramvayı'nın çalışmalarını inceledi. Personelin Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Başkan Soyer, “Şu anda iş yolunda yürüyor. Çiğli'yi bir an önce Karşıyaka hattı ile buluşturmak için heyecanla, sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmaya devam ediyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli ile Karşıyaka'yı birbirine bağlayacak 11 kilometre uzunluğundaki Çiğli Tramvayı'nın çalışmalarını inceledi. Önce personelin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başkan Soyer'e; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da eşlik etti.

Soyer: İş yolunda yürüyor
Başlayan kazı çalışmaları hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle beraber temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Daha sonra da öngörülen iş takvimi çerçevesinde trafo yerlerinin hazırlanması, ilgili kurumlardan onayların alınması gibi süreçler de tamamlandı. Nihayet iş makineleri girdi. Şu anda 95 kişilik ekibiyle çalışıyor yüklenici firma. İşin yoğunlaştığı dönemlerde 500'lere çıkacak. Şu anda iş yolunda yürüyor. Çiğli'yi bir an önce Karşıyaka hattı ile buluşturmak için heyecanla, sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Hat 11 kilometre, 14 istasyon
İki yıl içinde tamamlanması planlanan Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Hat güzergâhı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallesi, Çiğli İzban Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı esnasında, mülkiyet problemleri nedeni ile yapılamayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir-Mavişehir İzban bağlantısı da bu hattın yapımı çerçevesinde gerçekleştirilecek. 2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber