Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Mart

Avrupalı çocuklar Fuar İzmir’de buluşuyor

TÜMÜ PAYLAŞ

2019 yılı Mayıs ayında Avrupa'nın dört bir yanından çocukların katılacağı “Uzay” temalı First Lego League turnuvası Fuar İzmir'de yapılacak.  

Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen First Lego League’in ulusal turnuvası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki en önemli yatırımlarının başında gelen Fuar İzmir’de yapıldı. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de yapılan yerel turnuvalarda belirlenen 52 takım, teması “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” konulu yarışmada suyun tüm kullanım yolları, üretimi, taşınması, kullanımı ve tüketimi üzerine yenilikçi projeleriyle jüri önüne çıktı. Yaşları 9-16 arasında olan çocuklar, adeta karnaval havasında geçen turnuvada hazırladıkları robotlarıyla verilen görevleri yerine getirdi. Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League turnuvalarında Türkiye’de 55 ilden toplam 3 bin 965 çocuk ve genç turnuva heyecanını yaşadı.  

İzmir'deki tema "Uzay" olacak
Turnuvanın finalindeki ödül töreni öncesinde, İzmir için "müjdeli" haber geldi. FIRST Vakfı’nın (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Yönetim Kurulu Başkanı Donald E. Bossi’nin de katıldığı törende, İZFAŞ Yönetim Kurulu üyesi Zeliha Gül Şener, yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve 2019 yılı Mayıs ayında Uluslararası First Lego League Avrupa Açık Turnuvası’nın Fuar İzmir’de yapılacağını açıkladı.
Çok sayıda ülkeden binlerce bilim kahramanı çocuk ve genci İzmir’de bir araya getirecek 2019 Avrupa Açık Turnuvası’nın teması ‘Into orbit’ (uzay) olacak.

ABD'de yarışacaklar
Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League turnuvasında,  4 büyük kentte yapılan yerel turnuvalardan ulusal turnuvaya katılma hakkı elde eden 52 takım projelerini tanıttı, robotlarını yarıştırdı. Birinciliği Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları’ndan “Spectrum Fbora”, ikinciliği Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden “Intersection Navita”, üçüncülüğü ise TAKEV Okulları Narlıdere Kampüsü’nden “Game of Water” takımı kazandı. İlk iki takım ABD’de, üçüncü takım ise Macaristan’daki turnuvaya katılma hakkını elde etti. Ayrıca dereceye giren takımlardan dördü Estonya, biri de Macaristan’daki uluslararası turnuvaya katılacak.


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber