Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Ağustos

79 yaşında ama “enerjik” bir fuar

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu yıl 55 ülkeden 1052 firmanın katılacağı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ana temanın “enerji” olacağını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki yeni fuar alanına ilişkin proje ihalesinin de sonuçlandığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl 27 Ağustos- 5 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 79. İzmir Enternasyonal Fuarı’yla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Fuarın bu yılki temasının dünyanın en büyük sorunlarının başında gelen ‘enerji’ olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuya dikkat çekmek, duyarlılık sağlamak ve yapılabilecekleri masaya yatırmak amacıyla 2-3 ve 4 Eylül 2010 tarihlerinde ‘Uluslararası Enerji Türk Zirvesi’ düzenleneceğini kaydetti. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan panelde, enerji konusunun her yönüyle ele alınacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Ülkemizdeki yenilenebilir enerji kaynaklarını, dünyadaki yeni teknolojileri bu panel çerçevesinde ele alarak, tüm sektöre ve vatandaşlarımıza duyuracağız” dedi.

İEF, ‘İlk ürün fuarı’ olacak
Uzun süredir İzmir Enternasyonal Fuarı’na farklı bir anlayış getirme çabasında olduklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Fuarın en büyük özelliği, 10 gün içinde İzmir, Ege ve ülkenin her yerinden her kesimden 1.5 milyon gibi rekor ziyaretçi sayısına ulaşmasıdır. Biz önümüzdeki seneden itibaren bu fuara, ‘İlk ürün fuarı’ özelliği kazandırmayı hedefledik. Üretici ve tüketicinin bir araya geldiği İEF’ye ilk ürünün tüketiciye direk olarak sunulduğu bir fonksiyon yüklemek için çalışıyoruz” dedi.

“İzmir fuarcılığı 3-4 misli şahlanacak”
İzmir’de fuarcılığın gelişmesi için göreve geldikleri günden bu yana yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Fuarı düzenlediğimiz hol alanları artık yetersiz. Gaziemir’deki yeni fuar alanının yapımının gecikmesiyle ilgili olarak ben de dahil olmak üzere bir çok kişinin haklı serzenişleri var. Kamulaştırmaları yaptık, proje ihalesinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayalım diye ihale yasasının eleme yöntemiyle çıktık. Kamu İhale Kurulu’na yapılan itirazlardan sonra kararı verdik. Proje ihalesi sonuçlandı, firma belirlendi ve sözleşmeye çağırdık. 10 günlük yeni bir itiraz süresi var. Bu süreden sonra önümüzdeki Perşembe ya da Cuma gün doğacak ve bir aksilik olmazsa sözleşmeyi imzalayacağız. Proje bitiminde de ihaleye çıkacağız. Çok önem verdiğimiz, İzmir’in kalkınmasına ve gelişmesine, Ulu Önder’in verdiği görevi layıkıyla yerine getirmemize yardımcı olacak ve İzmir fuarcılığını 3-4 misli şahlandıracak olan yeni fuar projemizi en hızlı şekilde yaşama geçireceğiz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sanata bakışlarının bugüne kadar yaptıkları projelerle belli olduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni İzmir’e kazandıran ve Türkiye’nin en büyük opera binasını kazındırmak için çalışmalarını sürdüren bir belediyeyiz. Elbette eleştirileri dikkate alıyoruz ve hata yapmamak üzere faydalanıyoruz. Ayrıca, kentteki tiyatro gruplarına ücretsiz mekan tahsisleriyle de destek olmaya devam ediyoruz” dedi.
79. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu ilin Gaziantep olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Önümüzdeki seneden itibaren onur konuğu ülke uygulamasını ‘partner ülke’ye dönüştürerek farklı bir boyut kazandıracağız. 55 ülkenin katılacağı fuara, 803’ü yerli 249’u yabancı olmak üzere bin 52 firma katılacak. Fuarı 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarın açılışı ise 27 Ağustos 2010 Cuma günü saat 18.30’da Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak” şeklinde konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber