Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Ağustos

77. KEZ “MERHABA”

TÜMÜ PAYLAŞ

77. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) görkemli bir törenle açıldı. Bir fuar geleneği haline gelen İzmir Enternasyonal Fuarı her sene olduğu gibi Lozan Meydanı’nda gerçekleşen coşkulu açılışla 77. kez “merhaba” dedi. İEF’ye 252’si yabancı, 791’i yerli toplam 1043 firmanın katıldığı fuarda 58 ülke temsil ediliyor. Ticari, delegasyon, kültür, sanat ve spor olmak üzere farklı dallarda temsil edilen ülke sayısı ise 58.

İzmir Enternasyonal Fuarı 77. kez dünyaya “merhaba” dedi. Onur konuğu ülkenin Küba, onur konuğu ilin Karabük, temanın “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” olduğu 77. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Filistin Ulusal Yönetimi Ulusal Ekonomi Bakanı Muhammed Kamal Hassouneh, Çad Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Bakanı Mahamat Abdoulaye Mahamat, Bangladeş Ticaret ve Eğitim Bakanı Hossain Zilfur Rahman, Senegal Ticaret Bakanı Mamadou Diop, Sudan Devlet Bakanı Paul Marial Dot ile Onur Konuğu Ülke Küba’nın Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Antonio Carricarte ve Litvanya, Arnavutluk, Moğolistan, Irak ve Pakistan’dan bakan düzeyinde temsilciler katıldı.

Başkan Kocaoğlu: “Yeni fuar alanı elimizi güçlendirecek”

İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’de yapılacak olan yeni fuar alanının, İzmir’in özellikle ihtisas fuarcılığı hamlesinde elini çok daha güçlendireceğini söyledi. Başkan KocaoğluYeni fuar ve kongre merkezi projemize, İzmirli sanayici ve işadamlarımızın yanısıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de önemli bir payla ortak olması, bizlere büyük bir güç ve moral verdi” diyerek ortaklara teşekkür etti.

Yerel yönetimlerin önemine de değinen Başkan Kocaoğlu, “ortak aklı ve bilimi rehber edinerek” çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Biz de İzmir’in yerel yönetimi olarak, sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, odalar ve üniversitelerle birlikte çalışıyor, halkımıza danışıyor ve paylaşıyoruz. İzmir’imizi daha iyi tanıtmak, bir dünya kenti haline getirmek, ekonomisini büyütmek ve kalkındırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugünün ve yarınların İzmir’i için var gücümüzle çabalıyoruz. Sınırlı kaynaklarımızla sınırsız ihtiyaçlarımızı karşılarken, el yordamıyla değil, planlı ve programlı hareket ediyoruz. Yol haritası belli, bilimi rehber alan, demokrat, şeffaf, katılımcı ve herkese eşit mesafede duran bir anlayışla, tüm sorunların aşılabileceğini de çok iyi biliyoruz”.

“Nihai hedef: Yerelde kalkınma”

Yerelde kalkınmanın önemine değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmirli’nin yaşam kalitesini artırma ana hedefi doğrultusunda yürüyen Belediyemiz; sadece yol, su, kanal, ulaşım gibi klasik hizmetleri sağlamayı yeterli görmemektedir. İzmir’in 30 yıldır birikmiş çeşitli altyapı, ulaşım, çevre ve kültür-sanat sorunlarının çözümü için projeler üretip yaşama geçirebilmemizin altında da işte bu gerçek yatmaktadır. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaynak yaratan, borçlarını ödeyen, kredibilitesi artmış ve özkaynakları ile tarihinin en büyük yatırımlarını yapan bir kurum haline gelmiştir. Kentli ile iç içe ve barışık, hukuku ve genelin çıkarlarını gözeten; sosyal belediyeciliğe önem veren çağdaş bir yerel yönetim anlayışı ile çalışmamız, bu başarıda çok önemli bir etkendir. Çağdaş bir yönetim anlayışında da, nihai hedef, yerelde kalkınmadır” dedi.

Küba’dan İzmir’e teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının ardından fuarın bu yılki Onur Konuğu Küba’nın bayrağını Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Antonio Carricarte’den devraldı. Carrierte, yaptığı konuşmada “Onur konuğu şerefini bize bahşettiği içinİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Baykal: “İzmir, ilklerin kenti”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ise İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 77. açılış töreninde İzmirlilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İzmir’in tarihte çok özel bir yeri olduğunu söyledi. “İzmir modernleşmenin, gelişmenin ve kentleşmenin öncüsüdür” diyen Baykal şöyle devam etti: “Anadolu’daki ilk belediye teşkilatı 1863 yılında İzmir’de kuruldu. 1935’te ilk kadın milletvekili İzmir’den seçildi. Kuruluş mücadelesinde düşmana ilk kurşun İzmir’de sıkıldı. Türkiye tarihinde ilk Üniversite Olimpiyatları İzmir’de yapıldı. İlk uluslararası fuar 1923 yılındaki İktisat Kongresi’nde alınan karar doğrultusunda İzmir’de yapılmaya başlandı. İzmir, Cumhuriyet tarihimizin, bağımsızlık mücadelemizin çok önemli bir kenti, bir sembolüdür

CHP Genel Başkanı Baykal’ın ardından, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan birer konuşma yaparak, Lozan Meydanı’nı dolduran İzmirlileri selamladı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu protokoldeki davetlilerle, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 77. kez dünyaya açılışını simgeleyen kurdeleyi kesti. İlk ziyaret noktaları ise Onur Konuğu Kent Karabük ile Onur Konuğu ülke Küba’nın stantları oldu.

Tema “Küresel ısınma”

Fuara Alternatif Enerji, İklimlendirme, Organik Ürünler, Su Endüstrisi gibi fuar temasıyla bağlantılı ürün gruplarının yanı sıra Gıda Ürünleri, Teknolojisi ve Yan Sanayi, Mobilya, Dekorasyon ve Ev Eşyası, Otomotiv ve Yan Sanayi, İş, Tarım Makineleri ve Zirai Aletler, Tekne, Yat Teknolojisi ve Denizcilik, Kitap ve Yayıncılık, Makine ve Yan Sanayi, Finans ve Hizmet Sektörü, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve IT, Sağlık ve Turizm, Spor gibi farklı ekonomik gruplarda üretim yapan, hizmet veren firma ve kuruluşlar katılıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber