Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Temmuz

150.yılda sanat sokakta

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 150. Yıla özel “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Alsancak ve Konak’ta beş yerde uygulanacak olan duvar resimleri için 23 farklı ülkeden 92 sanatçı başvuru yaptı.

150.yıl için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı”na 23 ülkeden 92 sanatçı başvurdu. Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, İran, Amerika, Filipinler, Romanya, Bosna Hersek, Almanya, Çin, Danimarka, Filistin, Avusturalya, İngiltere, Fransa, Arjantin, Mısır, Uruguay, İsviçre, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Cezayir ve Türkiye’den başvuru yapan sanatçıların eserlerini değerlendiren jüri üyeleri 5 birinci seçecek. Alsancak ve Konak arasında uygulanacak olan 5 nokta için jüri değerlendirmelerinden 5 isim çıkacak. Seçilen sanatçılara toplamda 5000 Euro ödenecek ilk ödeme işe başlama tarihinden itibaren 3 gün içinde 2000 Euro avans olarak, iş bittikten sonra ise 3000 Euro ödenecek. Çalışmalarını tamamlayamayanlar ilk ödemede yapılan 2000 Euroyu teslim edecek.

Seçici Kurul
Çalışmaları değerlendirecek olan seçici kurul üyeleri, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi  (ARUCAD) Prof. Dr. M. Turan Aksoy, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Dr. Cebrail Ötgün, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğr.Gör. Hamdi Gökova, Grafiti Sanatçısı Alper Bıçaklıoğlu, Grafiti Sanatçısı, Grafik Tasarımcı Erman Yılmaz.

Uygulanacak yerler
5 Farklı uygulama merkezi ise şöyle;
1. Sevil-1/ Sevil-2 İş merkezleri No:7-10
2. Alp Apartmanı No:317
3. Şehnaz Apartmanı No: 48
4. Dokuz Eylül ve Enver Apartmanları No: 18- 15/1
5. Özel İtalyan Ana ve İlkokulu No:1

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber