14° SAĞANAK YAĞIŞLI

Tüm Duyurular PAYLAŞ

Sayısal Ortamda Veri Paylaşımına İlişkin 2017 Yılı Hizmet Tarifesi

AÇIKLAMALAR

1- Verilerin verilmesinden önce talep sahibi ile "coğrafi veri temin ve kullanım taahhütnamesi" yapılır.

2 - Veri talebinde bulunan;

2.1 - Tüm özel /kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler, vakıflar, dernekler ve meslek odaları söz konusu ücret tarifesine tabidir.

2.2 - izmir büyükşehir belediyesi ile tüm kamu kurum/kuruluşları arasında yapılan / yapılacak olan protokoller kapsamında verilere ihtiyaç duyulması durumunda, sağlanacak olan veriler söz konusu ücret tarifesine tabi olmayacaktır.

2.3 - ödev ya da tezde kullanmak üzere (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora tezi vb.) veri talebinde bulunan öğrenciler, verileri kurumlarından getirecekleri resmi yazı ile talep etmeleri durumunda ücret tarifesine tabi olmayacaklardır. Söz konusu verilerin kapsadığı alan 1 adet mahalle sınırını geçemez.

3 - Sayısal veriler idarenin hazırlamış olduğu cd veya dvd üzerine kopyalanmış olarak teslim edilecektir.  Talep sahibi aldığı verileri gerek ücretlendirip, gerekse ücretlendirmeden hiç bir şekilde çoğaltıp bir başkasına veremez.

4 - Talep sahibinin bu verileri veya hizmetleri  3. şahıslara veya kurumlara yönelik ticari tema haline dönüştürmesi veya dönüştüreceğini idareye beyan etmesi  durumunda ilgili verinin satış bedeline ek olarak aynı miktarın 3 katı telif hakkı ödemesi gerekmektedir.

5 - Sayısal ortamda .shp formatında verilecek olan verilerden; yol orta çizgileri ile birlikte yol tipi ve yol adı, yapılar ile yapıların kat sayıları, kapı numaraları, mahalle sınırları ile mahalle adları ve mahallenin yer aldığı ilçe adları beraber verilecektir. Bu katmanların birbirleri olan ilişkilerini gösteren herhangi bir id/tablo verilmeyecektir.

6- Web servisi sözel ve grafik bilgilerin bulunduğu 2 ayrı kısımdan oluşmaktadır.  Sözel web servisleri, veri tabanında bulunan adres (ilçe, mahalle, sokak, kapı numarası) bilgilerinden oluşur.  Grafik web servisi (wms-web map service) adres bilgilerinin grafik olarak görüntülenebildiği harita servisinden oluşmaktadır. Söz konusu servislerin kullanılacağı yazılım satın alacak olan kurum/kuruluş tarafından hazırlanacaktır, servislerin kullanılabilmesi için idare kullanıcı adı ve şifre verecektir.

7- Fiyatlar TL cinsindendir ve ücretlere KDV dahildir.

8- Bu ücret tarifesi hükümlerini İzmir Büyükşehir Başkanlığı yürütür.