Sanatart Duo, İzmirli müzisyenler Ali Öztürk (gitar /charango) ve İlhan Çınar tarafından oluşturuldu.
Arjantin, Peru, Bolivya, Meksika gibi Güney Amerika folklorik müziklerinin yanı sıra, İspanyol, Balkan, Grek, Rebetiko ve Türk Halk müziklerinin enstrümantal örneklerini seslendiriyor.
Ricardo MOYANO “gitar”
Arjantin’in kuzeyinde küçük bir kasaba olan La Rioja’da doğan Moyano, 14 yaşına kadar burada yaşadı. Aynı zamanda ünlü bir yazar olan babası Daniel Moyano ile keman, annesi ile solfej çalıştı. Müzik eğitimine İspanya’da devam eden sanatçı, akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuarı’nda Büyük Onur Ödülü ile 1984 yılında tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya’da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı.
Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenle kayıtlar yaptı. Moyano’nun müziği, klasik müzik, caz ve Latin Amerika halk müziğinin özgün bir sentezidir. Üç yüzden fazla albüm kaydında yer aldı.
Türkiye’de yaşadığı yıllar içerisinde Ankara (Hacettepe), İstanbul (İ.D.S.O.) Adana Devlet Senfoni ve Mersin senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alparslan Ertüngealp Murat Kodallı ve Francesco Lentini şeflerinin yönetiminde çaldı.
İstanbul’da Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde birkaç yıl süreyle öğretmenlik yaptı ki burada Türkiye’deki ilk CD si (Marines, 1997) üretildi. Ayrıca 2001 yılında Guitarist ve 2006 yılında Solissimo adlı albümleri de Türkiye’de kaydı yapılıp yayınlanan diğer albümleridir.
2001 yılından bu yana İzmir Sanart Kültür ve Sanat merkezi’nde dersler vermeye devam etmektedir. Halen İstanbul’da yaşayan sanatçı, dünyanın çeşitli yerlerinde konserler ve dersler, 2001 yılından bu yana da Sanart Kültür ve Sanat Merkezi'nde derz vermeyi sürdürüyor.
Ali ÖZTÜRK "gitar-charango"
1970 Yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği bölümünde okuduğu yıllarda gitarla tanıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’ nde eğitimine devam etti.
D.E.Ü. G.S.F. Müzik bilimlerinde okuduğu yıllarda, Mehmet Gürgün ile klasik gitar çalışmalarına başladı. Turgut Aldemir ve Ali Hoca’dan armoni ve konturpuan dersleri aldı. Daha sonra Carlo Domeniconi, Ricardo Moyano, Jorge Cardoso gibi ustalarla da çalışma fırsatı buldu.
Solo ve grup olarak pek çok yerde konserler verdi. 1993 yılında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde misafir sanatçı olarak çaldı. 1993 ile 2004 yılları arasında TRT’de yayınlanan Müzik Mozaik adlı program için solo ve grup olarak klasik ve dünya müzikleri edebiyatından çeşitli eserler seslendirdi. 1996 yılında Flüt sanatçısı olan ağabeyi Hüsrev Öztürk ile D.E.Ü. Sabancı Kültür Sarayı’ nda Flüt – Gitar Resitalini gerçekleştirdi.
1997 yılında İzmir’de Sanart Kültür ve Sanat Merkezini kurdu. Arjantinli gitar sanatçısı Ricardo Moyano ile İzmir ve Eskişehir’de beraber çaldılar. 2005 – 2006 konser sezonunda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve 2008 – 2009 konser sezonunda Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Jorge CARDOSO’ nun Suite İndiana adlı eserini Ricardo MOYANO ile beraber seslendirdi.
Halen kendi kurmuş olduğu sanat merkezinde klasik ve latin gitar dersleri vermeye devam etmekte, klasik gitar için halk müziği uyarlamalarının yanı sıra, Sanart Ensenmble için düzenlemeler de yapmaktadır.
İlhan ÇINAR "keman"
İlhan ÇINAR 1982 yılında İzmir’de doğdu. 1995 yılında İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin açmış olduğu sınavı kazanarak keman çalışmalarına başladı. 1999 yılında DEÜ BEF Müzik Bölümü’nü kazanarak Prof. Tahsin KILIÇ’ın öğrencisi oldu. Lisans eğitimini 2003 yılında tamamladı. Bu süre içerisinde çalışmalarına İZDOB sanatçısı Hakan Özaytekin’le devam eden Çınar, 2004 yılında Ege Oda Orkestrası üyesi oldu. 2005 yılında İzmir Gençlik Oda Orkestrası’nı kurdu. Bu orkestra ile Bodrum-Turgutreis ve Kaş Müzik Festivalleri’ne davet edildi.
2005 yılında Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmaya başlayan ÇINAR, bu kurumda keman, müziksel işitme-armoni ve oda müziği dersleri vermektedir.
Solo ve oda müziği çalışmalarının yanı sıra, tiyatro ve eğitim müziği alanında beste, söz yazarlığı ve düzenleme çalışmaları yapan sanatçı, müzik öğretmenliği görevini Ekin Koleji’nde sürdürmektedir.