FESTİVAL
BÖRKLÜCE MUSTAFA HEYKELİ VE ALANI TASARIM YARIŞMASI
BÖRKLÜCE MUSTAFA HEYKELİ VE ALANI TASARIM YARIŞMASI SONUÇ METNİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğünün düzenlediği Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması, 07 Ocak 2016 tarihinde sonuçlanmıştır. Yarışmada, 3 Başarı Ödülü, 5 Mansiyon Ödülü ve 5 Satınalma Ödülüne layık görülen 13 proje; Yrd. Doç. Gökçen ERGÜR (Jüri Başkanı), Yrd. Doç. Dr. İlker YARDIMCI, Doç. Arzu ATIL, Eşber KARAYALÇIN, Metin KILIÇ, Yrd. Doç Dr. Koray VELİBEYOĞLU, Cumhur Yalım ERÇETİN'den oluşan Jüri tarafından belirlenmiştir.

Birinci Ödül
Hüseyin YÜCE (Ekip Başı)
Sinan ATASOY
Mustafa AYTEKİN
Aynur TOPRAK
Yusuf ÖZKAN
Ozan ŞAHİN

İkinci Ödül
Mehmet Cemil AKTAŞ (Ekip Başı)
Pınar KESİM AKTAŞ
Süleyman Can ÇİNKILIÇ

Üçüncü Ödül
Serdar ÖZBAY

Mansiyon Ödülleri
Melike ALTINIŞIK
Ersin Cihan ERKEK
Can GÜNDÜZ
Aysun KEYVAN
Ferhat KIZILATEŞ (Ekip Başı) – Gökhan KELEŞ

Satın Alma Ödülleri
Bahardır ÇOLAK – Hakan ÇINAR – T.Orçun YÜZEREROĞLU
İbrahim Çağdaş ERÇELİK
Elvan BARBAROS ERSAN
Seval ŞAHİN ÖZGÜR (Ekip Başı) – Korcan ÖZBEK – Müge ÖZKAN ÖZBEK – Turgut SAKA – Naciye Begüm ÖZDEMİR – Mustafa Gani ERTÜRK – İrfan HALİLAGİÇ – Uğurcan TORUN
Çağlar Burak YAYLA (Ekip Başı) – Hasan ÖZMEN

*Mansiyon ve Satınalma Ödüllerini kazananlar soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.
*Kolokyum ve Ödül Töreni 27 Ocak 2016 günü saat 16:00'da Fuar 1 Nolu Hol'de yapılacaktır.

Günümüzden 600 yıl öncesinde, İzmir Karaburun’dan Ege coğrafyasına yayılarak; insanlık onuru, özgürlük, eşitlik, barış, adalet, dayanışma, paylaşım, birlik gibi evrensel değerleri savunan bir hareketin önderlerinden olan "Börklüce Mustafa" tarihsel, toplumsal, siyasal ve felsefi açıdan anlamaya yönelik olarak 2016 yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.
Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması ile;  bu etkinliklerle bütünleşen bir yarışma ve sonucunda seçilen eserin hayata geçirilmesi ile gelecek kuşaklara anılan bu değerleri aktaracak kalıcı bir eser kazandırılacak.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için www.borklucemustafaheykelyarismasi.org  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı’ Tasarım Yarışması Raportörlüğü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, Alsancak Limanı karşısı Alsancak-İzmir
Tel: 0232 2931090-2931101
Faks: 0232 2934044-2933952