Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Ağustos

Twitter’da ilk buluşma

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent yönetimine ve siyasete ilişkin merak edilen sorulara, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açık yüreklilikle yanıt verdi. Başkan’ın “Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?” sorusuna yanıtı “Biraz daha sabır” oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da İzmirlilerin kent yönetimiyle ilgili sorularını yanıtladı. Saat 12.00’de “İlk twitter buluşmamızda siz değerli hemşehrilerimi sevgiyle selamlıyorum” mesajıyla buluşmayı başlatan Başkan Kocaoğlu, hemen ardından İzmirlilere bir çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık stratejik plan çalışmasına ilişkin katılımcı bir süreç başlattıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Sevgili İzmirliler, katılımcı demokrasi için yeni ve önemli bir adım atıyoruz. İzmir’de görmek istediğiniz hizmet ve projeleri internet sayfamız ve sosyal medyadaki adreslerimiz aracılığıyla bize iletin” diye yazdı.

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 1 saat süren buluşmada bin 237 tweet atıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kategorilere ayırdığı sorulara yine Twitter üzerinden cevap verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 1 saatlik sürenin bitiminde yeni bir buluşma için de söz verdi. Tarihi buluşmada Başkan Kocaoğlu’nun ulaşımdan kent tasarımına, çevre yatırımlarından adaylık sürecine kadar çeşitli konularda gelen sorulara attığı cevap tweetleri özetle şöyle:

Gelin, birlikte çözelim
Çevre yatırımlarında lider kentiz. İzmir’i çöp derdinden kurtaracak projemiz hazır. Yeri belirlensin, hemen düğmeye basacağız. İleri teknolojiyle enerji üreteceğimiz katı atık bertaraf tesisinde külden başka atık kalmayacak. Tesisin nerede kurulacağını bilim belirleyecek. Bilim insanlarının belirleyeceği yere herkes saygı göstermeli. Rehberimiz bilimdir. Harmandalı sakinlerini en az onlar kadar anlıyorum. Tesis yeri bulma çabamız sürüyor. Biraz daha anlayış ve sabır. Buradan tüm siyasilere çağrıda bulunuyorum: Bu çöp İzmir’in çöpü. Gelin hep birlikte bu işi çözelim.

Müze için 600 konut kamulaştırılıyor
Heyelan bölgesinde kent dönüşümü tamamlandı. Roma Antik Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için kamulaştırmalarımız sürüyor. Aynı bölgede bir de Ege Medeniyetler Müzesi kurmak istiyoruz. Müze yeri için 600 civarında konutu kamulaştırıyoruz. İkiçeşmelik'te cephe düzenlemesi için onay çıktı, ihale sürecine başlıyoruz.”

Stat konusu
Örnekköy'de stat ve spor kompleksi yapmak üzere Spor Bakanlığı'na resmi müracaatımızı yineledik, izin gelirse yapacağız. Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statları Spor Bakanlığı'nın uhdesinde. Biz de gelişmeleri sizin gibi dikkatle izliyoruz.

Tramvaylar için onay bekliyoruz
İZBAN hattı için Torbalı'da inşaat sürüyor. Süreç yaklaşık 15 ay öngörülüyor. Bütün istasyon ve alt geçitlerin ihaleleri yapıldı, inşaatlar başladı. Selçuk ve Bergama için proje çalışmalarına başladık. Projeleri hazır olan Konak ve Karşıyaka tramvayları için onay bekliyoruz. Narlıdere ve Otogar projelerini tamamlayıp Ulaştırma Bakanlığı'na teslim ettik.

Ulaşıma takviye
100 yeni körüklü otobüs geliyor. İtirazlar nedeniyle gecikme vardı, aşıldı. İlk gemi yıl sonunda burada.”

İşporta sorunu
İşporta meselesi, zabıtanın tek başına çözeceği konu değil. Ancak tüm kurumların koordinasyonuyla sağlıklı sonuç alınabilir. İşportacılar örgütlü bir şekilde hareket ediyor. Esnafın bir kesimi, bizzat işportacılık faaliyetlerinin içinde yer alıyor. Ekonomik sıkıntılar ve işsizlik yüzünden kayıt dışı faaliyetlere yönelenlerin sayısı çok arttı. Cezalar caydırıcı değil!

“Gönlümün sesini dinledim”
Diyarbakır’a giderken ben karar verdim. Kimseyi değil gönlümün sesini dinledim. Kararımın arkasındayım. Diyarbakır ilini 2014’teki Enternasyonal Fuar’da onur konuğu olarak ağırlayacağız. Osman Başkan’la görüşüp mutabık kaldık.

“Benden iyi biliyorsunuz”
Uzun uğraşlardan sonra arsa mağdurlarına imar hakkı verilmiştir. 40 yıllık sorunun çözümü konusunda samimiyetle çalıştık. Yoğunluk bölgeye göre verilmiştir. Eski planlardan gelen yoğunluk talep edilmektedir. Şu anda planladığımız İnciraltı'nda yoğunluk 0.80 emsaldir. Sizlere bunun iki misli yapılaşma hakkı verildi. Bölgede jeolojik sıkıntıları sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bir an önce birleşerek inşaata başlayabilirsiniz.”

“Önemli olan kazasız tamamlamak”
Metroda kalan 3 istasyonun açılmasını en çok ben istiyorum. Çok kritik son 13 metreyi, adeta milim milim ilerleyerek geçiyoruz. Bizim için önemli olan, bu işin kazasız tamamlanmasıdır. Henüz açılamayan istasyonlar üzerinden polemik yapanlar, açtığımız istasyonları neden görmezden geliyor? 11,5 km. metro devraldık. Şu anda İzmir’de 96.5 km. raylı sistem çalışıyor.”

Adaylık sorusu
Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sizin adaylığınız bütün Türkiye’deki CHP’li başkan adaylarının işaret fişeği gibi. Ne zaman açıklayacaksınız?” sorusuna ise “Biraz daha sabır...” yanıtını verdi.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber