Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Ağustos

Köylüden “10 tam puan”

TÜMÜ PAYLAŞ

İçinde hayvanların otladığı orman köyü mezarlıklarına duvar yapılması talimatını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylülerden bol bol hayır duası aldı. Taşkesik Muhtarı Çakaloğlu, 140 yıllık köylerinin bu hizmeti ilk kez aldığını söyledi.

Kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni gömü alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da yılların etkisiyle bozulan mezarlık duvarlarını yeniliyor. Bu kapsamda kent içindeki toplam 11 mezarlıkta imalatları tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, iki mezarlıkta çalışma gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü ekipleri ise Menemen, Bayındır, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerindeki toplam 49 orman köyünün mezarlık duvarlarını yeniledi. Beton prekast ve tel fens korkuluk ile çevrilen, çevre düzenlemeleri ile iç temizlikleri ve ağaç budamaları gerçekleştirilen mezarlıklar düzenli bir görünüme kavuştu. Daha önce köylülerin kendi imkanları ile tel çit ile çevrilen mezarlıklardaki bir çok problemi ortadan kaldıran bu çalışma, başta muhtarlar olmak üzere köy sakinlerini çok mutlu etti. Torbalı Taşkesik Köyü Muhtarı İsmail Çakaloğlu, Büyükşehir’in çalışması ile 140 yıllık köylerine bu hizmetin ilk defa geldiğini söyledi. Mezarlık duvarlarının yapılmasından önce büyük sıkıntılar çektiklerini söyleyen Aslanlar Köyü Muhtarı Osman Kurtul ise bu hizmetinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu’na teşekkür etti.

Sırada 49 mezarlık daha var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Aliağa, Bornova, Buca, Foça, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Urla’daki toplam 49 köyde daha mezarlık duvarlarını yenilemeyi planlıyor. Böylece kent merkezi ve orman köylerinde çevre duvarları yenilenen mezarlık sayısı 111’e çıkacak.

Ne dediler?

İsmail Çakaloğlu-Torbalı Taşkesik Köyü Muhtarı
Bu köyün kuruluşu en az 140 yıl oldu. Eskiden beri mezarlığımızın çevresi ilkel bir şekilde çevrili idi. Halkın yaptığı tel ile çevriliydi. Çevresinden hayvanlar giriyordu. Çok rahatsız oluyorduk. Bu teller zamanla yıkılıyordu. Biz bundan çok rahatsız oluyorduk. Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz bu soruna el attı ve mezarlık duvarlarımızı yaptı. Köy halkı ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Bu çalışma bizim için dört dörtlük oldu. Başkanımız sağolsun, varolsun, Allah razı olsun.

İsmail Uçar- Taşkesik Köyü sakini
Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, bu çalışmasından ve diğer çalışmasından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Daima yanımızda olduğunu biliyoruz. Biz de onun yanındayız.

Kemal Çakaloğlu- Taşkesik Köyü sakini
Mezarlıklarımızda devamlı çöp, çalı-çırpı oluyordu. Havyan girip çıkıyordu. Telle kapatıyorduk ama zaman zaman sahiplenemiyorduk açıkçası. Şimdi bu güzelliği gördükten sonra can kurban.

Osman Kurtul-Aslanlar Köyü Muhtarı
Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Daha evvel kendi gücümüzle tel örgü ile çevrelemiştik mezarlığımızı. Bir takım sıkıntılar çekiyorduk. Yeni halinden dolayı çok memnunuz, görüntüsü çok güzel oldu.

İbrahim Kurban-Aslanlı Köyü İmamı
Çalışmaları görünce hoşuma gitti gerçekten. Belediye başkanımız tarafından böyle bir çalışmanın yapıldığını görünce gerçekten gurur duydum. Allah kendilerinden razı olsun. Geçmişlerimize böyle saygı göstermek, mezarlarımızı bakımlı hale getirmek elbette ki hepimizin görevi ama bu görevi üstlendikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Adem Bayraktar- Aslanlar Köyü sakini
Her yapılan şey güzeldir. İnsanlar bu güzellikleri gördükçe birbirlerine daha çok sarılırlar. Sevinçliyiz, mutluyuz, çok teşekkür ediyoruz.”

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber