Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Ağustos

“Engelsizmir”de 3 yarışma birden

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir 2013 kapsamında “Kısa Film”, “Karikatür” ve “Fotoğraf” yarışmaları düzenledi. Jüri başkanlıklarını Prof. Dr. Şefik Güngör, Latif Demirci ve Yusuf Tuvi’nin üstleneceği yarışmaların konusu ortak: Engelleri kaldıralım.İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik önemli etkinlik ve projeleri içeren “Engelsizmir” programı çerçevesinde sanat yarışmaları da düzenliyor. “Kısa Film”, “Karikatür” ve “Fotoğraf” dallarında düzenlenecek yarışmalarla, engellilerin sorunlarına ve bu sorunların olası çözümlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı Rotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen yarışmalara katılmak isteyenler, http://www.engelsizkongre.org adresindeki “YARIŞMALAR” konu başlığına tıklayarak hem şartnameye hem de başvuru formuna ulaşabilirler. “Kısa Film” dalında yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 20 Eylül Cuma. Jenerik dahil 5 dakikayı aşmaması şartı aranan kısa filmin konusu “Engelleri kaldıralım” olarak belirlendi. Herkese açık olan yarışmaya her yönetmen en fazla 2 filmle katılabilir. Jüri başkanlığını Prof. Dr. Şefik Güngör’ün üstlendiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek.
“Karikatür” yarışması için son başvuru tarihi 2 Eylül olarak belirlendi. Tüm dünya sanatçılarına açık olan yarışmanın konusu da tıpkı kısa filmde olduğu gibi “Engelleri Kaldıralım”. Karikatür sanatçıları, yarışmaya en fazla 5 eser ile katılabiliyor. Yarışmaya katılacak karikatürlerin ‘daha önce ödül almamış’ olması gerekiyor. Yarışmada Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü’nün yanı sıra, derece girenlere para ödülü verilecek. Jüri başkanı Latif Demirci.“Fotoğraf” yarışması için son başvuru tarihi ise 15 Ağustos Perşembe. Yarışma, 18 yaş üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, amatör ya da profesyonel tüm fotoğrafçılara açık. Daha önce ödül almış eserler yarışmaya kabul edilmeyecek. Bir kişi en fazla 5 adet fotoğrafıyla katılabilecek. Plaketin yanı sıra para ödüllerinin verileceği yarışmanın jüri başkanlığını FIAP- Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından AFIAP (FIAP Sanatçısı) ünvanı verilen Yusuf Tuvi yapacak.
Bütün yarışmaların ödül töreni 24 Ekim 2013 tarihinde bir arada düzenlenecek. Türkiye’deki ilk kongre
Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye’de ilk kez uluslararası bir kongre düzenliyor. 30 Ekim-03 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, “Uluslararası Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi” gerçekleştirilecek. “ENGELSİZMİR 2013”, bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliği ve fuarı da kapsayacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber