Haziran

İzmirli Ferhat’tan tarihi derece

2013 Akdeniz Oyunları’nda 15 sporcuyla ülkemizi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi bir büyük gurur daha yaşıyor. Güreşte elde edilen iki altın madalyanın ardından bu kez kulüp sporcularından , cimnastikte ülkemiz adına tarihi anlam taşıyan bir madalyanın kazanılmasını sağladı. Paralelde bronz madalya kazanan Arıcan, Türkiye’ye bu kategoride Akdeniz Oyunları tarihinin ilk madalyasını getirdi. Mersin’de devam eden Akdeniz Oyunları'na İzmirli sporcular damgasını vuruyor. Önceki gün grekoromen güreşte Emrah Kuş ve Mevlüt Arık’la gelen iki altın madalyanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında spor yaşamını sürdüren bir başka sporcu Ferhat Arıcan’dan da tarihi değer taşıyan bir madalya geldi. Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan  Artistik Cimnastik Alet finallerinde mücadele eden Ferhat Arıcan, paralelde bronz madalyanın sahibi oldu. 14.866 puan toplayarak üçüncü olan Arıcan, Akdeniz Oyunları tarihinde Türkiye’ye bu kategorideki ilk madalyasını kazandırarak önemli bir başarıya imza attı.