Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Mayıs

“Saklı Bahçenin Melodileri” bunlar

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda açtığı kurslarda bir araya gelen engelliler ve aileleri, oluşturdukları koroya “Saklı Bahçenin Melodileri” adını verdi. Şimdi bu koroyla 9 Mayıs’taki “büyük konsere” hazırlanıyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Engelliler Merkezi’nde Aralık ayından bu yana devam eden kurslar, engelliler ve ailelerini adeta hayata bağlıyor. Step-aerobik, halk oyunları, modern dans, el sanatları, resim ve okuma-yazma kurslarının yanı sıra, merkezde engelliler ve aileleri müziğin sihirli dünyasında bir araya geliyor. Oluşturulan koroda şarkı söyleyen engelliler ve onlara eşlik eden aileleri, müziğin birleştirici, tedavi edici, ruhu dinlendirici özellikleriyle adeta yeniden doğuyor. Ayrıca merkezde dileyenler, saz kursuna da katılabiliyor.

Çocuklarıyla birlikte koroya devam eden aileler, hem kendilerinin hem de çocuklarının sosyalleştiğini belirtiyor. Koroda bir araya gelerek şarkı söylemekten çok mutlu olduklarını belirten engelli bireyler, “Bizim de bir şeyler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yaklaşımı ve çalışmaları ile bizler de kendimizi toplumun bir parçası gibi görüyoruz. Bizlere şans verilmesi ayrıca çok sevindirici” diye konuştu. Koro şefi Derya Yanardağ ise İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin engelsiz olduğunu göstermeyi amaçladıklarını, 6 ay önce “Saklı Bahçenin Melodileri” isimli koroyu kurduklarını ve 9 Mayıs’ta Engelliler Haftası nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konsere hazırlandıklarını söyledi. İnciraltı Engelliler Merkezi Sorumlusu Emre Çoban ise İnciraltı’ndaki merkezde hem fiziksel ve zihinsel engellilere yönelik kurslarda engellilerin kendilerini geliştirerek özgüvenlerini kazanmalarını, sosyalleşmelerini hedeflediklerini ve merkezin öğrenci sayısının her geçen gün arttığını söyledi.







TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber