Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Nisan

“Barışa en büyük katkı, yerel yönetimlerden gelir”

TÜMÜ PAYLAŞ

Ege Belediyeler Birliği’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 23 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri Diyarbakır gezisini örnek göstererek, “Umarım kuzeyden güneye, doğudan batıya diğer iller de böyle ilişkiler kurar. Ülkemizde kalıcı bir barışın sağlanması ve kangren haline gelmiş sorunların çözümü için, kendi insanlarımızın birbiriyle kaynaşması çok önemli. Barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimler koyabilir” diye konuştu.

Ege Belediyeler Birliği’nin Nisan ayı meclis toplantısı Kaya İzmir Thermal Otel’de yapıldı. Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açılış konuşmasını 23 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri Diyarbakır gezisi ve EXPO çalışmalarına ayırdı.

Barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimlerin koyabileceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, genel politika belirleyicisi olmadıklarını ve bu nedenle yerel yönetimlerin barışa katkılarının kendi olanakları çerçevesinde olması gerektiğini belirtti.

Aynı nazardan bakabilmek
İzmir’in 500 yıl önce İspanya’yı terk etmek zorunda kalan Yahudiler’in ikinci vatanı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu bölge, 300 – 350 yıl önce ticaret için Avrupa’dan gelen Levantenlerin de, 18. yüzyılda tarım işçisi olarak getirilen Afrikalılar’ın da ikinci vatanıdır. Bu topraklarda hiçbir din, dil, millet ayrımı yapmadan, asırlardır barış içinde yaşamışlardır. Kimse kimseyi ötekileştirmemiş, başka nazardan bakmamış bir coğrafyadayız. Tarihten gelen bu zenginliğimizi, hoşgörümüzü ve birlikte yaşama deneyimimizi, tecrübemizi ülkemize örnek olarak sunmalıyız” dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda konuk ülke uygulamasına 2005 yılından itibaren konuk il uygulamasını eklediklerini belirten Aziz Kocaoğlu; Mardin, Denizli, Çorum, Karabük, Hatay ve Gaziantep gibi pek çok ilin İzmir’de konuk edildiğini hatırlatarak “Onlara kentlerini İzmir’de Türkiye ve dünyaya tanıtmaların sağlamak için zemin oluşturuyoruz. İzmirlilere de bu kentleri tanıtmak, kaynaşmak gibi çok önemli bir işlevle, barışı ve demokrasiyi, dolayısıyla birlikteliği tesis edecek ortam sunmaya çalışıyoruz. Birbirimizi ötekileştirmeme üzerine çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Kalıcı barış için…
Bu çalışmalar kapsamında, 23 Mayıs’ta Diyarbakır’a ilçe belediye başkanları ve İzmir’in kanaat önderleriyle ziyaret yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
Demokrasinin gelişmesinde ve insanların kaynaşmasına en önemli unsur yerel yönetimlerdir. Çünkü yerel yönetimlerini insana ulaşma şansı daha yüksektir. İşin doğasında bu var. Biz bu çalışmaları sürdüreceğiz. Umuyorum diğer iller de kuzeyden güneye, batıdan doğuya bu tür ilişkiler kurar. Önce kalıcı bir barışın sağlanması için, ülkemizde kangren haline gelen bu sorunun çözülmesi için, bizim kendi insanlarımızın tabanda, ilçe, köy, il düzeyinde kaynaşması, birbirini tanıması, sevmesi; varsa aramızdaki nifak tohumlarının giderilmesi gerekmektedir. Bunu da sadece yerel yönetimler sağlayabilir.

EXPO vurgusu yaptı
Toplantıda, EXPO 2020’nin kazanılmasının İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi ve Türkiye için de önemli bir kazanım olacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “EXPO yapan kent, bölgesini de cazibe merkezi haline getiriyor. Biz EXPO’yu amaç olarak değil, Ege Bölgesi’nin kalkınması ve alt yapısının tamamlanması için bir araç olarak görüyoruz” diye konuştu.

2012 yılı faaliyet raporu ve gider bütçesinin oy birliği ile onaylandığı mecliste, Ege Belediyeler Birliği Encümen üyeliklerine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek ve İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik seçildi.















TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber