Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Mart

Gülbahçe’de “işlem tamam”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın şirin tatil bölgesi Gülbahçe’nin de içme suyu şebekelerini yeniledi. Gülbahçeliler, önümüzdeki haftadan itibaren yeni şebekelerinden su almaya başlayacak. İZSU, Urla’daki şebeke yenileme çalışmalarını da büyük oranda tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20.5 milyon liralık yatırımla içme suyu hatlarını yenilediği Urla’da ekipler dört koldan çalışıyor. Toplam 427 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için düzenlenen iki ayrı ihale kapsamında Urla merkez, Çeşmealtı ve İskele mahallelerinde çalışmalar yüzde 72 oranında tamamlanırken, Zeytinalanı ile İçmeler ve Torasan mahallelerindeki vatandaşlar yeni şebekeden su almaya başladı. 1970’li yıllarda döşenen, eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık arızaların ve su kesintilerinin yaşandığı Gülbahçe Mahallesi’ndeki imalat çalışmalarını da bu hafta tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, 18 kilometre uzunluğunda şebeke ve 3 kilometre uzunluğunda da iletim hattı yeniledi. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Gülbahçeliler’in önümüzdeki hafta yeni şebekeden su alacağını bildirdi.

Urla şebekesinin yüzde 72’si yenilendi
Urla merkez, Çeşmealtı, İskele mahalleleri içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme inşaatı 206 kilometrelik uzunluğunda içme suyu şebekesi ve 54 kilometre uzunluğunda içme suyu branşmanı döşenmesi işini kapsıyor. 13 milyon 241 bin liralık yatırımla 2011 yılı Ağustos ayında başlayan çalışmalar Haziran ayında tamamlanacak. Bugüne kadar 155 kilometre içme suyu şebekesi ve 33 kilometre braşman hattı döşendi. İşin yüzde 72’si tamamlandı. Atatürk, Yenikent, Yaka, Altıntaş, Denizli, Güvendik mahallelerinde imalatlar tamamlanarak yeni şebekeden su verilmeye başlandı. Urla Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri içme suyu şebeke ve iletim hattı inşaatı 198 kilometre şebeke, 23 kilometre iletim hattı ve 56 kilometre braşman hattından oluşuyor. 7 milyon 315 bin liralık yatırım kapsamında Zeytinalanı, İçmeler, Torosan mahallelerindeki imalat çalışmaları tamamlandı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber