Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Şubat

BIE “önce harmoni”dedi

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede konuşan BIE heyeti Başkanı Christensen, EXPO’da başarı formülünü söyledi: “ Bir orkestra gibi çalışılması lazım”.

EXPO 2020’ye aday olan İzmir’de inceleme yapmak üzere gelen 9 kişilik Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’de düzenlenen konser ve kokteyle katıldı. Geceye İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile BIE heyetinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Konuklarını (AASSM) girişinde karşılayan Başkan Aziz Kocaoğlu, önce teknik altyapısı ile üstün özelliklere sahip olan sanat merkezi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Oda Orkestrası ile Yaşar Üniversitesi sanatçılarının verdiği konserde, opera sanatçısı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç ile sanatçılar Anna Chubuchenko, Levent Gündüz ve Gökhan Koç sahne alarak konuklara müzik ve sanat dolu bir gece yaşattı.

Program öncesi bir konuşma yaparak konuk heyete seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendilerini İzmir’de ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 için taleplerinin, sadece İzmir ve Türkiye için olmadığını vurgulayarak “Biz EXPO’yu daha yaşanabilir bir dünya, daha sağlıklı nesiller, insanlığın mutluluğu, barış ve gelecek için istiyoruz.”dedi.

İzmir istekli ve kararlı
İzmir’in sahip olduğu evrensel kültür mirası, geleceğe güvenle bakan anlayışı, istek ve kararlılığı ile EXPO 2020’ye çok yakışacağını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’deki enerji, heyecan ve motivasyon, EXPO’ların geleceğine çok şeyler katacak. Ve sizler kentimizden ayrılırken, eminim ki, EXPO 2020 İzmir’e ilişkin, kafanızda ‘tek bir soru işareti bile’ kalmayacak. EXPO 2020 İzmir, sadece kentimiz ve yakın coğrafya için değil, ‘Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık’ temasıyla, insanlık adına da bir dönüm noktası olacak. EXPO 2020 İzmir’in yakacağı ışık, tarih boyunca yolumuzu aydınlatacak” şeklinde konuştu.

BIE’nin inceleme heyeti başkanı Steen Christensen ise yaptığı konuşmasına sıcak karşılama için teşekkür ederek başladı. Bu etkinlik ile kültürel dünyanın temsilcilerinin bir araya geldiklerini söyleyen Christensen, “Çünkü bütün konularda sizlerle bir fikir alışverişi içinde olacağız” dedi. Gecenin düzenlendiği AASSM’nin mimari bir proje yarışması sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılmış olduğunu öğrendiğini de belirten Christensen, “Burası çok büyük bir öneme sahip. Çünkü burada yaşayan vatandaşları sanata ve kültürel dünyaya bağlayan bir yapı oluşturmuş durumda. Bu olay zaten üzerinde çalıştığımız konu ile doğrudan ilgili oluyor. Delegasyon olarak biz bunları incelemeye gelmiştik. EXPO öylesine bir faaliyet ki, yalnızca katılanı değil aynı zamanda bütün katılımcıların ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile ortaya konan bir şey. EXPO zaten kültürler ve milletler arasındaki işbirliğinden oluşur” şeklinde konuştu. EXPO yolculuğunda işbirliğinin ve birlikte çalışmanın önemine de değinen Christensen, “Sizden gelecek sesi duymadan önce özellikle şunu söylemek istedim. Böyle bir işbirliğinin araç olarak kullanılması için aynı şekilde bir orkestra gibi çalışılması lazım. Yani burada bu diyalogda bir harmoni gerekmektedir. Beraber çalışma ve işbirliği ancak böyle bir harmoni durumu ile gerçekleşebilir” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber