Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Ocak

İlk tur tamam

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan 9 ilçedeki ilk turunu tamamladı. Başkan Kocaoğlu, 2004 yılında Büyükşehir Yasası ile kazandıkları deneyimlerin Bütünşehir Yasası’na adaptasyon sürecini hızlandıracağını kaydetti.

Bütünşehir Yasası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerdeki hazırlık çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, söz konusu 9 ilçedeki ilk turunu tamamladı. Bergama ile başladığı tura Kınık, Dikili, Beydağ, Kiraz, Tire, Ödemiş’le devam eden Başkan Kocaoğlu, bu hafta ise mesaisini Karaburun ve Çeşme’ye ayırdı.
Hizmet götürecekleri yeni yerleşim yerlerinde belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek genel bir ‘fotoğraf’ çektiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bundan sonraki aşamada Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bürokratlarının ilçelerin eksik ve taleplerini yerinde tespit edeceklerini, böylece çalışmaların hız kazanacağını belirtti.
Karaburun’da Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ve Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra meclis üyeleri ve muhtarlarla buluşan Başkan Kocaoğlu, yaptığı toplantıda hem yeni yasa ile görüşlerini açıkladı hem de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Yasası’nın genişletilmesinden yana olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, il sınırlarının doğal zeminlerle ayrıldığını, ancak belde ve ilçe sınırlarında çok farklı etkenlerin rol oynadığını belirterek, “Toptan çözülmesi gereken işler var. Her ne kadar, Büyükşehir’in kapsama ve yetki alanının büyümesinden yana olsam da, söz konusu yasanın iki büyük sakıncası olduğunu düşünüyorum. Bunlardan birisi, köy tüzel kişiliğine ait arazilerin ilçe veya büyükşehir belediyelerine devredilmesi.
Bizim görevimiz, buralarda mevcut olan zenginlikleri, değerleri günışığına çıkartıp parlatmak ve insanların kalkınması sağlamak. Diğer taraftan da, Büyükşehir veya ilçe belediyesinin yapacağı projelerde Vali ya da yardımcısının başkanlığında kurulacak olan bir kurulun, bizim adımıza yetkili olmasını doğru bulmadığımızı söylüyoruz. Bu uygulamanın, atanmışın seçilmişe baskı yapmasının bir yolu olduğunu düşünüyorum
” dedi.

Balon projelerin peşinde koşmadım
2004 yılında Büyükşehir Yasası uygulamaya alındığında, adaptasyon sürecinin doğal olarak uzun sürdüğünü hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Bütünşehir Yasası sürecinde ise bu zorlukları yaşamayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, geçen 9 yıllık sürede çok büyük deneyim kazandıklarının altını çizerek, “Yeni yasada adaptasyon sürecimiz daha kısa sürecek. Haklarınız bize seçimden sonra devrolacak ama biz şimdiden hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Böylece zaman kazanacağız. Bugüne kadar daha az hizmet almış yerler öncelikli olmak üzere her yere eşit hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu. “Hayalperest değilim” diyen Başkan Kocaoğlu, olmayacak balon projelerin peşinde koşmadıklarını, gereği kadar kullanılmayan değerleri geliştirmek için çalışacaklarını kaydetti.
Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ise, yeni yasayla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ortak görüşlere sahip olduklarını kaydetti. Yasa, “Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçinin kalkınmasında büyük rol oynayan süt, mandalin, çiçek gibi üretim modellerini Karaburun’da da zeytin ve zeytinyağında geliştirmeyi, dolayısıyla ilçenin elindeki potansiyelden yararlanmasını umuyoruz
” dedi.

Hem sevinçliyiz, hem buruk
Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uyumlu çalışmalarına dikkat çekti. Çakır, “Aziz Başkan’a 24 saat ulaşabiliyoruz. Ne kadar özverili olursa olsun, bir bürokratın çalışma saatleri vardır ama seçilenler her an bu sorumluluğu taşırlar. Büyükşehir Yasası, ekonomik olarak zayıf olan yerlere özellikle planlama gibi konularda çok yararlı oldu. Yeni yasada ise hem sevinçliyiz, hem de burukluk yaşıyoruz. Yerinde yönetimde halkın katılımı da sağlanmalı” diye konuştu.
Karaburun’dan sonra Çeşme’ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, meclis üyeleri ve muhtarlarla buluştu. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’nin ihtiyaçları özetleyerek Başkan Kocaoğlu’nun bu konulardaki yardımlarını beklediklerini söyledi.
















;;

;

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber