Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Ocak

İşte böyle olacak!

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Hocazade Camii karşısına yapacağı 11 katlı “Tam otomatik otopark”ın yapım çalışmalarına başladı. 20 milyon liraya mal olacak modern otopark, Şubat ayında tamamlanacak.

Uyguladığı pek çok proje ile Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine örnek bir projeyi kente kazandırıyor. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada 4 milyon 750 bin TL ödeyerek kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi, bu arazi üzerine “tam otomatik katlı otopark” inşa etmek için projeyi tamamladı ve yapım çalışmalarına başladı. 13 milyon 250 bin TL bedel ile inşa edilecek tam otomatik otopark için şu anda zemin etüdü çalışmaları gerçekleştiriliyor, önümüzdeki günlerde temel atılacak. 270 araç kapasiteli ve 11 katlı olarak inşa edilecek tam otomatik otopark, 2014 Şubat ayında tamamlanacak.

Her şey tam otomatik
616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılacak tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Ünitelerin kendi içersinde ve birbirleriyle iletişimi gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlar ile sağlanacak.

Otoparka gelen sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücü dilediğinde aracı geri verme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve aracını teslim alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce de Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yer altı otoparkı ile Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı hizmete almıştı.



















TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber