Ocak

İzmir’den Nazım’a sevgilerle…

Türk edebiyatının ölümsüz ismi, usta şair Nazım Hikmet, 111. doğumgününde İzmir’de çeşitli etkinliklerle anıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen programa İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Gece, şair Ataol Behramoğlu’nun şiir dinletisi ve ona eşlik eden müzisyen Haluk Çetin’in seslendirdiği şarkılarla başladı. Behramoğlu’nun anıları ve duygu dolu anlatımıyla süslediği dinletinin ardından sevilen sanatçı Suavi sahne aldı. Nazım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerinden oluşturduğu repertuarıyla büyük beğeni toplayan Suavi’nin şarkılarına salonu dolduran yüzlerce İzmirli hep bir ağızdan eşlik etti. Geceye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de katıldı.

Nazım Hikmet Ödülü
Günün anısına düzenlenen bir başka etkinlikte ise Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı, Emekli Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’a 2012 yılı Nazım Hikmet Ödülü verildi. İzmir Sanat bahçesindeki törende Tansel Çölaşan’a ödülünü, önceki yılın ödül sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sundu.