Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Ocak

Selçuk’a yeni itfaiye binası

TÜMÜ PAYLAŞ

Son bir yıl içinde “Toptan Çözüm Projesi” kapsamında Selçuk ilçesinde 3 milyon liralık çalışma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 712 bin liralık yatırımla modern itfaiye binasını hizmete aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlarda meydana gelen mal ve can kayıplarını en aza indirmek için altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.
Metropol alanda halen 34 itfaiye grubu ile hizmet veren İzmir İtfaiyesi, Menemen’nin ardından Selçuk itfaiye binasını da hizmete aldı. Yol ve kaldırım düzenlemeleri ile birlikte 712 bin liraya mal olan tesis törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem itfaiye personelinin güvenliği hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla itfaiye yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek, İzmir İtfaiyesinin sadece Türkiye’de değil dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Bu başarıyı itfaiyecilerin özverili çalışmalarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden araç gereç ve donanıma büyük pay ayırmasına bağlayan Başkan Kocaoğlu, “ İzmir İtfaiyesi,  4 milyon nüfuslu kentimizde vatandaşlarımızın yüzde yüze yakın memnuniyet alıyor. Türkiye’nin ilk ve tek Toros Eğitim Kampusü’ne, güçlü bir Arama Kurtarma birimine sahibiz. Türkiye’nin her yerinden itfaiyeciler gelerek burada hizmet alıyor. Önümüzdeki günlerde 31 milyon Euro’luk araç gereç alımı daha yapacağız” diye konuştu.
Yerelde kalkınma hedefi ile çalıştıklarını ve yaptıkları tüm projelerde kalkınmaya nasıl etki edeceğini planladıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün Selçuk ekonomisini geliştirmek için yaptığı tarım sanayi bölgesi projesine sonuna kadar destek verdiklerinin altını çizdi.

Süse,  makyaja yatırım yapmadık
Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz yerelde kalkınma ışığıyla bütün ilçelerimizi, kentimizi ve dolayısıyla ülkemizi kalkındırmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ve dünyada tek başına 400 milyon liralık yatırımla Atatürk’ün çizdiği yolda yeni fuar alanı yapıyoruz. Bu parayı süse makyaja harcasaydım doğru olmaz, vatandaşın lokmasını küçültmek olurdu.  Önümüzdeki günlerde yeni fuar alanının hep birlikte temelini atacağız
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, konuşmasında bütünşehir yapılanmasına değindi. Yeni düzenlemenin yerel yönetimleri güçlendirmediğini ancak belirli hizmetlerin alınmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Ülgür, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile pek çok alanda proje üretiyor, işbirliği yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi de İtfaiye teşkilatı. Bundan önceki yapılanmada ilçe belediyelerinin itfaiye teşkilatını kurması ne kadar büyük ilçe olursa olsun mümkün değildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk’a önemli değerler katmış, araç makine parkıyla ilçemizi buluşturmuştur. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da itfaiye binasını ilçeye kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.  Selçuk Belediyesi Spor Kulübü’nün folklor gösterisi törene renk kattı.

Yeni itfaiye binaları geliyor
İsa Bey Mahallesi 2044 Sokak’ta hizmete giren Selçuk itfaiye binası 1.767 metrekare alan içinde inşa edildi. Tesis, 245 metrekare idari bina, 240 metrekare üç araç kapasiteli garaj binası, 19 metre yüksekliğinde hortum kulesi ile bir adet dolum havuzundan oluşuyor. 

İzmir İtfaiyesi, Yenişehir’deki merkez grubun yanısıra, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Gümüldür, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere, Özdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Toros, Urla ve Yeni Çamlık ve Yeni Foça’da itfaiye grupları ile Toros’ta da eğitim merkezi ile hizmet veriyor.

Aliağa’da yapılacak yeni itfaiye binası için ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. 2013 yılında Seyrek, Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa itfaiye binaları olmak üzere 5 yeni itfaiye binası yapılacak.  2005 -2012 yılları arasında yaklaşık 5 milyon liralık yatırımla Narlıdere, Karabağlar, Toros Kriz Merkezi binası, Karabağlar İtfaiye Eğitim Merkezi,  Eskiizmir, Gümüldür, Yeni Foça, Selçuk ve Menemen itfaiyeleri yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yıl içinde Selçuk’ta Toptan Çözüm Projesi kapsamında 3 milyon lirayı aşkın çalışma gerçekleştirdi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber