Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Ocak

Köylüye arka çıktı

TÜMÜ PAYLAŞ

Bergama ve Kınık’ta toplantılar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, köy tüzel kişiliğine ait arazilerin köylünün kullanımında kalması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Köyde yaşamanın ne demek olduğunu, Ankara’nın çok iyi etüd etmesi gerekiyor. Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamlarının köylüden alıp başkasına vermek, hayatın gerçeklerine aykırıdır. Ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de ilçe belediyesinin kırsaldaki vatandaşın geliriyle oynaması söz konusu olamaz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerdeki temaslarına Dikili’den sonra Bergama ve Kınık ile devam etti. Belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarları dinleyen Başkan Kocaoğlu, Bakırçay Havzası’nın sorunlarını kısa sürede çözebilmek için yasanın yürürlüğe gireceği 2014 Mart ayından önce tüm hazırlıkları tamamlamak istediklerini ve bu ziyaretlerde bölgenin genel bir “fotoğrafını” çektiğini söyledi.

Kınık Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Poyracık Belediye Başkanı Ahsen Özçam, köy-mahalle muhtarları ve meclis üyeleri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 2004 yılında çıkan yasayla birlikte sınırlarına dahil olan çevre yerleşimlere çok büyük alt yapı yatırımı yaptıklarını ve deneyim kazandıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Bakırçay bölgesinde yapacağımız işler konusunda kafamız net. Bir ay içinde dolaşır, proje çalışmalarına başlarız. Hazır olan projeleri yeniden değerlendirir, inşaat ihalesine çıkarız. Gücümüz yeten işlerde 2014 yılını beklemeyeceğiz. Arıtma olmayan yerlerde, daha önce olduğu gibi kanal yapmayacağız. Önce arıtma yerlerini planlayıp ihalesine çıkacak ve eş zamanlı olarak da kanal ihalesini yapacağız. Asfalt, itfaiye, su, kanal hizmetlerinin kısa sürede gerçekleştirilmesi için Kuzey’de, Küçük Menderes bölgesinde ve Urla’da olmak üzere üç bölge müdürlüğü kuracağız. İZSU ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan arkadaşlar ilçeleri gezip, ihtiyaçları tespit edecek. Dere ıslahı, kanal, içme suyu, ulaşım, planlama gibi ihtiyaçların Büyükşehir tarafından yürütülmesinin bütüncüllük açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ama burada önce kırsal kalkınma modelinin gerçekleşmesi gerekiyor. Bununla ilgili şu anda Türkiye’de en tecrübeli kurumlardan biri biziz. Tarım Daire Başkanlığımız ve organik tarım birimimiz var. Burada neler yapacağımızı merak edenler, 10 yıl önceki Bayındır ile bugünkü Bayındır’ı karşılaştırsın.

“15 ay önceden geldi, teşekkürler”
Başkan Kocaoğlu, Bergama’da ise Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ayazkent Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ, Bölcek Belediye Başkanı Teyfik Üreten, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yeni yasayla birlikte ilçelerinde 114 köyün ve 5 beldenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını hatırlatarak, 15 ay öncesinden çalışmalara başlayan Başkan Kocaoğlu’na duyarlılığı için teşekkür etti.

“Tapu bizde olsa da, araziyi köylü kullanır”
Toplantılarda yeni yasa ile ilgili bilgilendirme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu’na, özellikle köy tüzel kişiliğine ait arazilerin devri konusunda sorular geldi. Mal paylaşımı ve belediyelerden görevlerin devralınmasının 2014’teki yerel seçimden sonraya kaldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyde yaşamanın ne demek olduğunu, Ankara’nın çok iyi etüd etmesi lazım. Ben bu arazilerin köyün uhdesinde kalmasını, eskiden olduğu gibi yine köylüler tarafından kullanılmasını istiyorum. Bunun için de elimden gelen desteği veririm. Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamlarını köylüden alıp başkasına vermek, hayatın gerçeklerine aykırıdır. Tapular bize geçse de, kullanma hakkının köylüde olmasını isterim. Hele hele kırsalda ekilebilecek veya hayvan beslenebilecek hiçbir malın satılmasına, yetki bende olduğu müddetçe karşı olurum. Ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de ilçe belediyesinin kırsaldaki vatandaşın geliriyle oynaması söz konusu değil!













TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber