Aralık

60 Yaş kartlarında vize kolaylığı

İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan 60 yaş kartlarında vize işlemlerinin yılbaşından sonra 31 Ocak akşamına kadar yaptırılması gerekiyor. Vize işlemi yapılmayan kartlar 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren kullanıma kapatılacak. Bu yıl ilk kez başlatılan bir uygulama ile kart vizeleri anlaşmalı banka şubelerinde de yaptırılabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üzerindeki İzmirlilerin yararlanması amacıyla uygulamaya koyduğu toplu ulaşım kartlarında vize dönemi, 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlıyor. Kartların vize işlemlerinin 31 Ocak’a kadar yaptırılması gerekiyor. Bu tarihe kadar vizesi yapılmayan kartların kullanıma kapatılacağı belirtiliyor. Toplam 11 banka şubesinde vize yapılabilecek
Banka dekontu, nüfus cüzdanı ve 60 Yaş Kartı ile beraber ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’nde ve Halkla İletişim Şube Müdürlüğü’nde vize işlemleri yapılabilecek. Ayrıca bu yıl ilk kez anlaşmalı banka şubelerinde kart bedelini yatırdıktan sonra yine aynı şubede vize işlemini yaptırmak mümkün olacak. İlgili şubede bulunan ESHOT personeli tarafından vize işlemi yapılarak kart sahiplerine büyük kolaylık sağlanması hedefleniyor. Vize işlemlerini gerçekleştirmek üzere Denizbank’ın Bornova, Bostanlı, Fevzipaşa, Güzelyalı, Hatay, Kemeraltı ve Karşıyaka şubeleri ile Vakıfbank’ın Buca, Gaziemir, Manavkuyu şubelerinin yanı sıra yine Vakıfbank’ın Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki İzmir Şubesi’nde ESHOT personeli görev yapacak. Sadece kullanım bedeli ödemek isteyenler ise tüm Denizbank ve Vakıfbank şubelerinden yararlanabilecek.“Son güne bırakmayın”
60 Yaş kartlarının kullanım bedeli alınan Meclis kararı doğrultusunda 2013 yılı için 100 TL olarak belirlendi. Kartlar hazırlanan yönetmelik uyarınca 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında kullanılabiliyor. ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri vize işlemlerinin son birkaç güne bırakılması halinde alınan tüm önlemlere rağmen sıkıntı yaşanabileceğini hatırlatarak, yılbaşından itibaren işlemlerini gerçekleştirenlerin sıra beklemeksizin kartlarına vize yaptırabileceği uyarısında bulunuyor.