Kasım

NATO Komutanı’ndan nezaket ziyareti

NATO Kara Unsurları Komutanı Korgeneral Frederic Ben Hodges, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Hodges, alınan karar doğrultusunda, NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı’nın 30 Kasım 2012’den itibaren NATO Müttefik Kara Komutanlığı olarak hizmet vermeye başlayacağını hatırlattı. Şirinyer’deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı görevine atandığını kaydeden Hodges, İzmir’de bulunmaktan ve Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hodges, “NATO Müttefik Kara Komutanlığı, önümüzdeki aylarda faaliyetlerine son verilecek olan Almanya Heidelberg’deki NATO Kuvvet Komutanlığı ile İspanya Madrid’teki NATO Kuvvet Komutanlığı’nın sorumluluklarını üstlenecek, bu yüzden ayrıca bir önem taşıyor. NATO ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koymak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Kocaoğlu, NATO Kara Unsurları Komutanı Korgeneral Frederic Ben Hodges’a İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini armağan etti.