Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Ekim

“Yarıdan fazlası” bitti

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin çeşitli merkezlerinde yürütülen bazı projeleri yerinde inceledi. İlk olarak Hatay semtinde yapımı devam eden katlı otopark inşaatını gezerek son durum hakkında bilgi alan Başkan Kocaoğlu, çalışmaların hızlı bir tempoyla sürdüğünü ve açılışın belirlendiği gibi 2013’ün ilk aylarında gerçekleştirileceğini söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’nın betonarme imalatları ile sıvaları yapılıyor. Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulan Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 3 bin 220 metrekarelik alanda inşa ediliyor. 3 katlı olarak projelendirilen otoparkın maliyeti yaklaşık 4 milyon TL. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulan otopark, yol kotuna göre dizayn ediliyor. Otoparkın en üstü katı pazaryeri olarak kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki ikinci katlı otoparkı da Hatay 100 Sokak’a yapabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Otopark, Köprü Mahallesi Misakı Milli İlköğretim Okulu yanındaki toplam 3351 metrekarelik alanda yapılacak. Modern binaları ve çevre düzenlemeleri ile bu otoparkların, bölgeye büyük rahatlık sağlaması bekleniyor.

Önce Hatay, sonra Mavişehir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Dudayev Bulvarı ve Mavişehir TOKİ konutları bölgesinde açılan yeni imar - bağlantı yolları ile Maltepe Deresi üzerine inşa edilen karayolu köprülerinin son durumunu da yerinde inceledi, bürokratlardan bilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin kestiği 8291, 8291/1 ve 8294/1 sokakların üstünde kesintisiz ulaşım için 3 adet karayolu köprüsü inşa ediyor. Köprüler tamamlanmak üzere. Bu kapsamda toplam 4 kilometrelik yeni imar yolu ve 1700 metrelik mevcut yol ile toplam 5.7 kilometrelik yol düzenlemesi gerçekleşecek. Ayrıca bölgedeki ihtiyacın karşılanması için 6 kilometrelik yağmur suyu hattı ile 1 kilometre uzunluğunda kanalizasyon döşemesi yapıldı.    6525, 8291, 8291/1, 8293,8294 ve 8294/1 sokaklarda yeni imar yolları açıldı, düzenleme çalışmaları sürüyor. 6522 ve 6523 Sokak ile 6524 Sokak’ta ise yol ve kaldırım yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Toplam 5 milyon 789 bin TL maliyetle önümüzdeki Aralık ayında tamamlanması planlanan projenin kente kazandırılmasıyla, bölgede ve çevresinde oturan vatandaşlar daha rahat ulaşım olanaklarına kavuşacak.  






TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber