Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Eylül

İzmir’in “Süt Kuzuları”na haftada 2 litre süt

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 0-5 yaş grubu çocuklara yönelik yeni süt kampanyası başladı. Projenin startını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 46 bin dar gelirli vatandaşın kapısını çalarak önemli bir sosyal projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, 166 mahallede belirlenen evlere 15 günde bir 4 litre dayanıklı süt dağıtacak. Dağıtım 32 araçla gerçekleştirilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Süt Kuzusu’ ismini taşıyan yeni süt dağıtım kampanyası törenle başladı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törende, projede görev alacak ekiplerle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, 46 bin eve süt dağıtmanın zorluğundan bahsederek, “Umuyorum, hep birlikte el birliğiyle başarılı oluruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi ile 7 yıldır dar gelirli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı ilçelerdeki 246 ilköğretim okuluna her hafta 1.2 litre süt dağıttıklarını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl tüm okullarda süt dağıtmaya başlaması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin 0–5 yaş grubu arasındaki çocukları hedef alan yeni süt dağıtım projesini hazırladığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, proje üzerinde 3-4 aydır titizlikle çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: “Eve gitmek, evden tutanakla teslim almak maliyeti oldukça artırıyor. Bu yüzden her eve 15 günde bir gidelim ve her gittiğimizde 4 litre dayanıklı süt verelim dedik. Proje kapsamında 15 günde bir 46 bin evin kapısını çalacağız. Bu aynı zamanda kapısını çaldığımız insanlarla diyalog kurmak, başka sorunları varsa yardımcı olmak anlamına geliyor. Bu projede yer alan arkadaşlarımız, süt dağıttığımız bölgedeki vatandaşların hassasiyetini, onurunu, gururunu koruyarak bu işi yapacak. 46 bin eve süt dağıtmak kolay bir şey değil. Umuyorum hep birlikte el birliği ile başarılı oluruz.

Hem sosyal, hem ekonomik proje
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çocukların süt içmesini sağlayarak sosyal bir proje yürüttüklerini, aynı zamanda Tire Süt Kooperatifi örneğinde olduğu gibi, tarım ürünlerini kendi bölgelerinden alarak birliklerin ve kooperatiflerin kalkınmasını da sağladıklarına dikkat çekerek, “Bu da işin ikinci boyutu. En az ilki kadar önemli. Bayındır’da çiçekçiliği, Bademler’de fidancılığı destekliyoruz. Belli bölgelerde belli projelerle kırsalı kalkındırıyoruz. 0-5 yaş süt dağıtım projesi de kentin kalkınması ve genç nesillerin sağlıklı yetişmesi için önemli bir sosyal proje” diye konuştu.

“Okul Sütü”ydü, “Süt Kuzusu” oldu
Muhtarlar aracılığıyla belirlenen başta gelir düzeyi düşük ailelerin 0-5 yaş grubundaki çocukları olmak üzere yaklaşık 50 bin çocuk, ‘Süt Kuzusu’ndan yararlanacak. Projeyle her çocuk, haftada 2 litre UHT süt içecek. Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştireceği projeyle, okulların yarıyıl tatiline gireceği 21 Aralık 2012 tarihine kadar toplam 1 milyon 288 bin adet 1’er litrelik UHT süt dağıtmayı planlıyor. Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin personeli eşliğindeki 32 araç, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçelerindeki toplam 166 mahalledeki çocuklara süt dağıtacak. Dağıtım, 15 günde bir 4’er litre olarak planlandı. Geçtiğimiz yıla kadar uygulanan “Okul Sütü” projesi kapsamında her çocuğa haftalık 1,2 litre süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kampanya ile bu miktarı haftada iki litreye çıkarmış oldu.





















TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber