Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

31
Ağustos

Gıda Çarşısı için ortak çözüm

TÜMÜ PAYLAŞ

Körfezde ortak çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD, Gıda Çarşısı’nın trafik sorununu çözmek için yine örnek bir işbirliğine imza attı. Yolun açılması için gerekli olan TCDD’ye ait 20 dönümlük arazi, hızlı tren projesinin hayata geçebilmesi için kullanılması planlanan Büyükşehir’e ait aynı büyüklükteki arazi ile takas edilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gıda Çarşısı’nda esnaf ile bir araya geldi. Çarşının yıllardır çözüm bekleyen yol sorununa yönelik müjdeli haberler veren Bakan Binali Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu, esnaf tarafından sevgiyle karşılandı. 80 kilometrelik Aliağa –Menderes Raylı Sistem hattının ardından Körfez’de de ortak çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD, İzmir Gıda Çarşısı’nın yol sorununun çözümüne yönelik önemli bir işbirliğine daha imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Gıda Çarşısı’nın trafik sorununu çözmek için Meles Deresi üzerine yeni bir köprü inşa edeceklerini ve bu köprünün ihalesinin yapıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından hemen köprü yapımına başlayacaklarını söyledi. Gıda Çarşısı’nın yol sorununun çözümü için TCDD’ye ait arsaya Belediye’nin, hızlı tren projesi için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan araziye TCDD’nin ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Esasta mutabıkız. Bizim yol projemiz hazır. TCDD de hızlı tren projesini hazırlıyor. Bir ön protokol yapabiliriz. Böylelikle bir ay, 45 gün gibi bir sürede şantiye imkanlarıyla yolun düzenlemesini yapabiliriz. Köprüden önce yolu bitiririz. Köprü de bitince Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi'ni birbirine bağlamış olacağız; esnafımız yolu güle güle kullanır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çarşının bu problemini çözmekte gösterdiği çabadan ötürü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a teşekkür etti.

Örnek işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gıda Çarşısı’nın yol problemini çözmek için çalışma başlattıklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölgede yol koridorunun oluşturulmasını sağlayacak TCDD arazisinin yola tahsis edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini belirterek, “Buna karşılık o civarda bulunan Belediye’ye ait arsanın da hızlı tren projesi kapsamında TCDD’yle takasını çözüm olarak bulduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD, diğer ortak projelerde olduğu gibi bu projede de birlikte çalıştı. Hatta köprünün ihalesi bile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bugün yarın köprü yapımının sözleşmesi imzalanacak. Böylelikle sizin de artık bu çıkmaz sokaktan kurtulmanızın önü açılacak. Merkezi hükümet, yerel yönetim işbirliği ile çalışmanın İzmirliler’in, işadamlarının hayatını kolaylaştırıyor. Bu da bu anlamda küçük ama önemli bir iş oldu. Bu çalışmaya katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TCDD Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşlemlerin daha tamamlanmamasına rağmen çalışmaya koyulduklarının altını çizen Bakan Yıldırım, “Hızlı tren hattının projesi yıl sonunda çıkacak. O hat da buradaki güzergahı kullanacağı için zaman kaybetmeden Belediye ile prensip anlaşması yapıyoruz. Hızlı tren yer altından geçecek. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü birlikte yine koordinasyon içinde çalışıyor” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Gıda Çarşısı Başkanı Ömer Cinstaş ve AKP eski İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, bugünün tarihi bir gün olduğunu ve çarşının yıllardır en büyük sorunlarından birinin çözüleceğini belirterek, Bakan Binali Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.




TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber