Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Mart

Büyükşehir, Eşrefpaşa’ya “yoğun bakım” ünitesi kuruyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa Hastanesi’ne “1. basamak yoğun bakım ünitesi” kurmak üzere ihale yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, İzmirlilere ileri teknoloji ile donatılmış, kaliteli sağlık hizmeti sunmak için yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Hastane bünyesinde “1. basamak yoğun bakım ünitesi” yapılması için ihale gerçekleştiren Büyükşehir, yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmaları başlatacak.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde 4 yataklı olarak kurulması planlanan yoğun bakım ünitesi, yaşamsal risk doğurabilecek tıbbi durumların yakın takip edildiği, monitorizasyon yöntemlerine sahip, temel destek tedavilerinin ve ilk stabilizasyonun sağlanabildiği şekilde kapsamlı hizmet sunacak. Buradaki hastalar, gerektiğinde 2 ve 3. seviye yoğun bakım üniteleri olan hastanelere transfer edilebilecek.

Yoğun bakım ünitesinde aşağıdaki hastalara hizmet verilebilecek:
  • Solunum yetmezliği dışında komplike olmayan, akut gelişen tek organ yetmezliği (Diyaliz gerektirmeyen akut böbrek yetmezliği, stabil kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve hafif seyreden karaciğer yetmezliği)
  • Takip ve tedavileri için rutin yöntemlerin yeterli olmadığı yaşamsal fonksiyonların aniden bozulma olasılığı bulunan ve sürekli gözlem gereken hastalar,
  • 2. ve 3. seviye yoğun bakım servislerinden çıkarılan henüz taburcu edilemeyecek durumdaki hastalar,
  • Cerrahi sonrası yakın takip gereken hastalar,
  • Komplike olmayan nörolojik vakalar.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber