Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Şubat

Hoş geldin “İzmir” bebek

TÜMÜ PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk bebek fili, doğumundan sonra ilk kez güneşe, gökyüzüne ve İzmirliler’e “merhaba” dedi. Yavru fili görmek için sabırsızlanan İzmirliler,  İzmir Doğal Yaşam Parkı’na akın etti. Buluşmaya haberciler de büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlenen ankete katılanların büyük desteğiyle yavru filin adının “İzmir” olarak belirlendiğini açıkladı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın en genç üyesi minik dişi fil, doğumundan itibaren geçen 13 günlük sürenin ardından, ilk kez “gün ışığıyla” tanıştı. Doğumun gerçekleştiği 5 Şubat akşamından bu yana, annesi Begümcan ile birlikte kapalı barınakta tutulan ve özel bakım uygulanan yavru fil, yine annesiyle birlikte ilk kez açık alana çıkarılarak dünyayla tanıştı. Yavru bebek fili ilk görenler olmak için yüzlerce İzmirli, İzmir Doğal Yaşam Parkı’na geldi. Kapının açılmasının ardından beklenen buluşma gerçekleşti ve bebek fil annesi ile birlikte dışarıya çıktı. İlk buluşmada ürkek ve tedirgin görünen yavru fil “İzmir” uzun süre annesinin ayaklarının arasına saklanmaya çalıştı. Ancak dakikalar geçtikte rahatladı ve alanı dolaşmaya, küçük adımlarla annesini takip etmeye başladı.

86 bin hayvansever “İzmir” dedi
İzmirliler sevinçle bu güzel manzaranın keyfini çıkarırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu da bu mutluluğu paylaşanlar arasındaydı. Bebek filin ismini İzmirlilerle birlikte koymak için bir anket düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirli hemşehrilerimiz ve dünyanın dört bir yanından ankete katılanların çok büyük desteği ile anketimiz sona erdi. 86 bin oyla bebek filimizin ismini ‘İzmir’ olarak belirledik. Onu 11 bin 184 oyla Kumru izlerken, ardından da Smyrna ve Asya isimleri önerildi” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, filin insanlık tarihi boyunca kuvvet, bereket ve şans getirdiğine inanılan bir hayvan olduğunu belirterek, “Artık bizim de bir fil ailemiz var. Begümcan, Winner ve yavruları İzmir ile birlikte küçük bir aile oluştu. Yavru fil İzmir’in, hem kentimize, hem Türkiye’ye bereket ve şans getirmesini, çocuklara doğa sevgisini aşılamakta simge olmasını diliyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark’taki hayvanat bahçesinde fillerin 200-300 metrekarelik bir alanda yaşadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Şimdi burada 15 bin metrekare alanda yaşıyorlar. Dışarıya çıkabiliyorlar. Toprakla suyla doğal ortamla buluşabiliyorlar. Zaten burada taşındıktan iki ay sonra döllenme olmuş. 610 gün sonra da filimiz dünyaya geldi. Bunda doğal yaşamın etkili olduğuna inanıyorum. Burayı zenginleştirerek, geliştirerek yeni alanlar katarak büyüteceğiz. Yavru fil İzmir hepimize hayırlı olsun”

Bir sonraki buluşma Pazar günü
İlk kez hayvanseverlerin karşısına çıkan yavru filin önümüzdeki günlerde büyük ilgi göreceğini düşünen İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, İzmir’in henüz bir bebek olduğunu hatırlatarak, her gün dışarı çıkarılmasının mümkün olmadığını belirtti. Park yetkilileri, hava koşullarının elvermesi durumunda bir sonraki buluşmanın 20 Şubat Pazar günü 13.00-14.00 saatleri arasında olmasının planlandığını dile getirdi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber