Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Kasım

Hatay-Karabağlar “kestirmesi” “kamulaştırma rekoru” kıracak

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ı Karabağlar Yeşillik Caddesi’ne bağlayacak 6.5 km’lik yeni güzergah için bugüne kadar 12.5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. Büyükşehir, bu yol için 28 bin metrekarelik kamulaştırma daha yapacak.

Yapılaşması tamamlanmış bölgelerde büyük kamulaştırma maliyetlerini göze alarak kent içi trafiği rahatlatmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalara çok iyi bir örnek olarak gösterilen “İnönü Caddesi’ni Karabağlar Yeşillik Caddesi’ne bağlayacak yol” için bugüne kadar 12 milyon 500 bin lira kamulaştırma bedeli ödedi.
25 metre genişliğinde 6.5 kilometrelik yeni bir güzergah için yapılan kamulaştırma çalışmaları etap etap gerçekleştirilirken, Karabağlar’daki Dostluk Bulvarı’nda yer alan parsellerin kamulaştırma çalışmaları ise tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bölgede toplam 11 bin 518 metrekarelik alanın kamulaştırılmasını gerçekleştirdi. Bölgenin trafiğini rahatlatacak ve Hatay’ı Karabağlar’a bağlayacak olan çalışmalar kapsamında toplam 39 bin 519 metrekarelik bir alanda kamulaştırma yapılacağı açıklandı.

İzmir trafiğini rahatlatmak amacıyla, projelerin yatırım bedellerinden çok kamulaştırma parası ödemeyi göze aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunu yapmak zorundayız çünkü yapılaşması tamamlanmış bölgelerde yeni yol ve cadde açmamızın başka olanağı yok” diye konuştu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu “Açacağımız bu yeni güzergah üzerinden Hatay Caddesi’ni kullanarak Karabağlar-Sarnıç-Gaziemir ve hatta Buca istikametine gidecek vatandaşlarımız yararlanacak. Karabağlar-Sarnıç ve Torbalı istikametinde mobilya ve tekstil başta olmak üzere değişik imalat sektörlerinin faaliyet gösterdiği düşünülürse, yeni yolun sağlayacağı yarar daha da iyi anlaşılır” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber