Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Kasım

Büyükşehir’den öğretmenlere “el emeği göz nuru” hediye

TÜMÜ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğretmenlerin bu yılki hediyelerini KÖY-KOOP’ta çalışan kadınların dokuma tezgahlarından seçti.

Yerli üreticilere destek olmak amacıyla alımlarını kent genelindeki kooperatiflerde yoğunlaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez destek alanını Manisa’ya kadar genişletti. KÖY - KOOP Manisa Birliği ile iletişime geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada hem köylerde hem de kooperatif bünyesindeki atölyede çalışan kadınlara “Öğretmenler Günü hediyesi” için sipariş verdi. Manisa merkezdeki ve Selendi – Tavak, Gördes- Kobaklar gibi köylerde dokuma tezgahlarında çalışan köylüler, bütün hazırlıklarını 24 Kasım’a yetiştirmek için yoğunlaştırdı.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik ünvanını aldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu özel günde yaklaşık 35 bin öğretmene farklı desen ve renklerde şal ve fular hediye edecek. Dokuma tezgahlarında farklı renk ipliklerle, tamamen el işçiliği ile üretilen “Manisa bezi” ürünler, öğretmenler için “çok daha anlamlı” bir hediye olacak.

Alımlarını kooperatiften yaptığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden KÖY-KOOP Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Dingaz, “Keşke Türkiye’nin her yerindeki belediyeler böyle destek olsalar. İzmir Büyükşehir Belediyesi burada iki anlamlı işi birden yapıyor. Hem öğretmenlerimize böyle bir hediye vermesi çok anlamlı hem de dar gelirli kesimin kuruluşu olan KÖY-KOOP gibi bir kurumun bu işi yapması anlamlı. Buradan KÖY-KOOP İzmir Birliğimiz aracılığıyla bizi tercih eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber