Fuar'da Çifte Kumrular Heykeli açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar Evlendirme Dairesi girişinde yaptırılan ve evliliği simgeleyen “Çifte Kumrular” heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi önce Çağlar Balık ile Ayşe Hepzeytinli’nin Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki nikah törenine katıldılar, ardından da heykelin açılışını yaptılar.
İmam nikahlı olarak yaşayan ve çocukları bulunan çiftin resmi nikahını Konak Belediye Başkanı İzgi kıyarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina da Ballıkuyu Mahalle Muhtarı Sami Elmas ile birlikte nikah şahitliği yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina nikah töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün, çok mutlu bir gün. Konak Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz proje çerçevesinde İzmirli sanatçımız Bihrat Mavitan’ın yaptığı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz.
Sayın İzgi, buraya yapılan eseri rüyasında görmüş. İzgi’nin rüyasına göre, kendisi Punta mevkiinde otururken, bu anıtı görmüş ve bu anıta dokunan çiftler iki misli daha fazla mutlu oluyorlarmış. Burada şimdi nikahını kıydığımız çifte ve daha sonra burada dünya evine girecek olan hemşehrilerimize de nice mutluluklar diliyorum”
dedi.

Beyaz mermer kaide üzerine bronz dökümden yapılan heykel iç içe geçmiş alyanstan oluşuyor, kadın ve erkeğin evlilik birlikteliğini simgeliyor. Heykel İzmir doğumlu heykeltraş Bihrat Mavitan tarafından yapıldı.

Çifte Kumrular Heykeli, Cumhuriyetin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt tarafından hazırlanan ve 1926 yılında kabul edilen Yeni Medeni Kanun’da “resmi nikahla evlenilmesi” maddesini hayata geçiren ve ilk kez bir resmi nikahla evlenen kadın ressam Zehra Say’ın anısını taşıyor.