Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Ekim

Ankara Caddesi’ne geçici metro düzenlemesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Hafif Raylı Sistem çalışmaları kapsamında, Bornova’daki Ankara Caddesi yan yolunun bir bölümü 4 Ekim Pazartesi akşamı trafiğe kapatılacak. Uşak yönünden İzmir’e gelen araçların güzergahında bir değişiklik olmayacak. İzmir ve Manisa’dan Uşak yönüne gidecek araçlar ise alternatif güzergahları takip edecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Hafif Raylı Sistem 3. Aşama 1. Kısım Bornova Hastane-Bornova Evka 3 arası yapım işi çalışmaları kapsamında, söz konusu hat üzerinde kalan Ankara Caddesi’ndeki trafik düzeninde geçici değişikliğe gitti. Buna göre 80 gün boyunca, söz konusu güzergahta iki etap halinde “alternatif trafik düzeni” uygulanacak. 40 gün sürecek olan ilk etap çalışma kapsamında, 4 Ekim Pazartesi günü saat 22.00’den itibaren Ankara Caddesi yan yolunun, Osman Kibar Kavşağı’ndan başlamak üzere Uşak-Ankara yönüne doğru bir bölümü araç trafiğine kapatılacak.Ankara Caddesi’nin İzmir’den Uşak-Ankara gidiş güzergahı olan Osman Kibar Kavşağı tünelinin çıkışından yaklaşık 100 metre sonra yapılacak raylı sistem dikine geçiş çalışmaları sırasında trafik akışı; Ankara yönüne doğru 2 şerit, İzmir yönüne doğru ise 3 şerit olarak sağlanacak. Söz konusu 3 şeridin 1 şeridi yan yol, 2 şeridi ise Ankara Caddesi olarak kullanılacak. İzmir yönünden Uşak-Ankara yönüne gidecek araçlar:
İzmir yönünden Uşak-Ankara yönüne geçiş yapacak araçlar, Osman Kibar Kavşağı’ndan itibaren Cengizhan Caddesi (eski 119 Sokak Evka 3 yolu)-129/13 Sokak-129 Sokak-Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım Hastanesi kavşağı üzerinden ulaşım sağlayacak. Aynı yöne geçiş yapacak ağır tonajlı araçlar, Ege Üniversitesi Kavşağı’ndan Otoyol’a yönlendirilecek.
İzmir’den Uşak-Ankara istikametinde Osman Kibar alt geçidini kullanan araçlar ise aynı güzergahı kullanmaya devam edecek. Uşak-Ankara yönünden İzmir yönüne gelen araçlar:
Uşak-Ankara yönünden İzmir yönüne geçiş yapacak araçlar için güzergahta herhangi bir değişiklik yapılmadı; aynı güzergahı kullanmaya devam edecekler. Manisa-İstanbul yönünden gelip Uşak- Ankara yönüne gidecek araçlar:
Manisa-İstanbul yönünden gelip Uşak-Ankara yönüne geçiş yapacak araçlar İstanbul Caddesi-Topçu Tugayı Kavşağı-Hasan Ali Yücel Caddesi- Cengizhan Caddesi (Evka 3 yolu)-129/13 Sokak ve 129 Sokak üzerinden Ankara Yolu’na çıkarak ulaşım sağlayacak.Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından, 40 gün sürecek olan ikinci etap çalışma ise yolun karşı tarafında devam edecek. (Geçiçi güzergah düzenleme haritasını büyük görmek için tıklayınız !)
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber