Mayıs

Huzurevi sakinlerine ' En güzel balkon' ödülü

İzmir Çiçekçiler Odası ve Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “En Güzel Balkon Yarışması” çerçevesinde, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin çiçeklerle dolu balkonları da ödüle değer bulundu. Öte yandan, bu yaz huzurevi sakinlerine Çeşmealtı’nda birer hafta tatil yaptırılacağı bildirildi.

Zübeyde Hanım Huzurevi’nde kalan ve balkonları ödüle değer bulunan Mefaret Akdurak ile Hasan Aşçı, şiltlerini Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina ve İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar’dan aldı.
İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar, Anneler Günü nedeniyle yaptıkları ziyaret sırasında, huzurevinin çiçeklerle dolu bakımlı balkonlarını çok beğendiklerini belirterek, “Karşıyaka’daki yarışmayı bir vesile olarak görüp, Gürçeşme Zebüyde Hanım Huzurevi’nde yaşamlarını sürdüren Mefaret Hanım ile Hasan beyi de çiçeklerle bezenmiş tertemiz balkonlarından dolayı ödüllendirmek istedik. Kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Huzurevi’nde üç yıldan bu yana yaşamını sürdüren 77 yaşındaki emekli öğretmen ve İzmir Ticaret Odası’nın ilk hanım üyesi olan Mefaret Akdurak da, balkonunda daha çeşitli çiçekler yetiştirmeyi umduğunu belirtti.

TATİL MÜJDESİ

Gerçekleştirdiği çalışmalar ile Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin yaşam coşkularını arttıranve mutluluk kaynağı olan Büyük şehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina ise çiçeklerle dolu balkonuyla Mefaret Akdurak ve en düzenli balkonuyla da Hasan Aşçı’nın huzurevine esin kaynağı olduğunu ifade etti.
Mine Piriştina huzurevi sakinlerinin bu yaz dönemi boyunca Çeşmealtı’nda bir motelde 40 kişilik gruplar halinde birer haftalık tatil yapacaklarını da müjdeledi.
Piriştina, Gürçeşme Zübeyde Namın Huzurevi’nde yaşamlarını sürdüren 250 kişiden ilk grubun, 10 Haziran 2002 tarihinde çıkacakları tatil programıyla, huzurevinde bir ilki de gerçekleştirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.