Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Mayıs

Ekspres yollar İzmir'i rahatlatacak

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni açılacak Yeşildere-Buca-Otogar güzergahı ile İnönü-Yeşillik Caddesi’ni  kısaltacak ekspres yolun kent trafiğini oldukça rahatlatacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ni katlı kavşak ile aşarak Buca üzerinden Otogar’a kadar bağlantı sağlayacak ekspres yol ile İnönü Caddesi’ni Karabağlar Yeşillik Caddesi’ne bağlayarak 2 kilometre kısaltacak ekspres yol için çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor.
Proje ve kamulaştırma çalışmaları süren her iki projeyi yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki güzergahta da incelemelerde bulunarak bürokratlarından son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Kocaoğlu, bölgedeki vatandaşlarla da  bir araya gelerek sorunlarını dinledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yeni açılacak Yeşildere-Buca-Otogar güzergahı ile İnönü-Yeşillik Caddesi’ni  kısaltacak ekspres yolun kent trafiğini oldukça rahatlatacağını söyledi.

Yeşildere-Buca-Otogar bağlantısının projeleri çiziliyor
Yeşildere Caddesi’ni katlı kavşak ile aşarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik “ekspres” güzergahın Onat Caddesi’ne kadar olan 1350 metrelik bölümü için uygulama projeleri hazırlanmaya başladı. 240 günde tamamlanacak olan projelerin ardından yapım ihalesi gerçekleştirileceği bildirildi.
Yeşildere Caddesi, Meles deresi ve raylı sistemin katlı kavşak ile aşıldığı 7.5 kilometrelik güzergahın Menderes Caddesi’ne kadar olan 650 metrelik kısmının kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Buradaki kamulaştırmalar için bugüne kadar 4 milyon 302 bin 837 TL bedel ödendi, 4523 metrekarelik alanın tapusu alındı. Gürçeşme Huzurevi yanından geçen 419/2 Sokak’ın Onat Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar olan bölümünün kamulaştırma haritaları ise hazırlanıyor.
Yeşildere Caddesi üzerinde oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.
Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu çalışma sayesinde yaşama geçirilecek.

İnönü –Yeşillik Caddesi  arası 2 kilometre kısalacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük bedellerle kamulaştırma yaparak kentin önünü açtığı yatırımlardan bir tanesini de, İnönü ve  Karabağlar Yeşillik  Caddesi arasında gerçekleştirecek. Şu anda sürücülerin toplam 7.5 kilometre katederek gittikleri İnönü Caddesi ile Karabağlar Yeşillik Caddesi arası, 30 milyon liralık kamulaştırma ile açılacak alternatif yol sayesinde 5.5 kilometreye inecek. Böylece hem daha kısa sürede ulaşım sağlanacak hem de trafik rahatlayacak.   
İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılacak 5.5 kilometrelik yeni bağlantı yolu;  İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi’ni birbirine doğrudan bağlayarak vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak. Toplam 30 milyon TL’lik kamulaştırma öngörülen projenin şu anda kamulaştırma çalışmaları sürüyor.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber