Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Şubat

EŞREFPAŞA’YA “SON TEKNOLOJİ” ENDOSKOPİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Günde 1000 ile 1200 arasındaki hastanın ayakta tedavi olduğu Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne yemek borusu, mide ve barsak görüntüleme işlemleri için 385 bin liralık endoskopi cihazı alındı.


Kaliteli, modern ve hızlı sağlık hizmeti ile İzmirliler’in tercih ettiği sağlık kurumlarının başında gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, hizmet yelpazesini her geçen gün biraz daha genişletiyor. Bir yıl önce açılan Gastroenteroloji Servisi ile mide, barsak ve karaciğer hastalarına ayakta poliklinik hizmeti verilmeye başlanan hastanede, şimdi de endoskopi laboratuvarı açıldı. Böylelikle Eşrefpaşa Hastanesi’nde yemek borusu, mide – ince ve kalın barsak görüntüleme ve biopsi tetkikleri de yapılmaya başlandı.


385 bin TL’lik cihaz
385 bin TL’ye alınan ve İzmir’de yeni kullanılmaya başlanan bu cihaz, NBI denilen ve lezyonları en ince noktasına kadar gösteren teknikle görüntü alınmasını sağlıyor. Yaklaşık bir ay öne hastanede endoskopi sistemini başlattıklarını ve kısa sürede hastaneye gelen gastroenteroloji hastalarının sayısının artığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, alınan cihazın modern, hızlı ve hastayı olabildiğince az rahatsız ederek görsel muayeneye izin verdiğini söyledi. Eşrefpaşa Hastanesi’ne günde ortalama bin ile bin 200 hastanın gelerek ayakta tedavi olduğunu belirten Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun destekleriyle hastane olanaklarının ve hasta memnuniyetinin her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.


Görüntülü rapor veriyor
Uzman Dr. Elif Sarıtaş Yüksel ise bir yıl önce hastanede Gastroenteroloji bölümünün açıldığını günde yaklaşık 40 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini söyledi. Kurulan endoskopi ünitesi ile birlikte endoskopi de yapmaya başladıklarını bildiren Sarıtaş, “Ek özellikleri olan ve İzmir’de çok az hastanede bulunan bu cihaz sayesinde lezyonları daha net görebiliyoruz. Mide, yemek borusu, ince bağırsak, kolonoskopi ve kalın barsak görüntüleme işlemi yapıyoruz. Biopsi alıyoruz ve hastalarımıza raporlarını görüntülü olarak sunuyoruz. Durumu ağır olan hastalarımız için de yataklı bölümümüz var” diye konuştu.


Yeni alınan cihazla midesine ve yemek borusuna bakılan hasta Yücel Şan ise verilen hizmetten oldukça memnun olduğunu dile getirerek, “Midemde yanma ve sancı şikayeti ile geldim. Endoskopi sonucuna göre tedavi olacağım. En kısa sürede iyileşmeyi umut ediyorum” dedi.





TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber