Kasım

ALSANCAK’A YENİ OTOPARK MÜJDESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Hocazade Camii karşısındaki 938 metrekarelik alanda katlı otopark yapmak için kamulaştırma işlemini tamamladı, tapu devrini gerçekleştirdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent gündeminde olmasına rağmen yıllardır bir türlü yaşama geçirilemeyen projelerden biri için daha somut adımlar attı. Şair Eşref Caddesi Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 938 metrekarelik alanda katlı otopark yapılması için kamulaştırma işlemini tamamlayan Belediye, tapu devrini de gerçekleştirdi. Böylece proje için gerekli olan ilk büyük adım atılmış oldu. Arazi sahibi ile yapılan görüşmelerin ardından 4 milyon 750 bin TL bedel ödenerek arazinin tapusunu üzerine alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu arazi üzerinde katlı bölge otoparkı yapılması için çalışmalara başladı.

Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce hizmete aldığı Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yer altı otoparkı ile Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nın ardından, Hocazade Camii karşısına da yaklaşık 300 araç kapasiteli modern bir otopark yapacak.