Eylül

İZMİR’DE BALKAN RÜZGARI ESECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nde özel halk dansları gösterilerinin yanı sıra Anadolu Ateşi ve dünyaca ünlü Yunanlı şarkıcı Haris Alexiou de İzmirliler ile buluşacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen “Balkanlılar Halk Dansları Festivali”ni yeniden canlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sene festival ateşini bir şölene dönüştürmeye hazırlanıyor. 2 Ekim Cuma günü başlayacak ve 10 ülkeden 400 folklörcünün katılacağı festivalin açılışında, Yunanistan’ın dünyaca ünlü sanatçısı Haris Alexiou sahne alacak. 2 Ekim 2009 Cuma günü saat 21:00’de Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda başlayacak olan konsere girmek isteyen vatandaşların, “ücretsiz davetiye”lerini Fuar Açıkhava Tiyatrosu ya da İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden almaları gerekiyor.

İzmir’in farklı bölgelerinde düzenlenecek olan dans gösterileri sayesinde festival kent ile bütünleşirken, kapanış konuğu ise Anadolu Ateşi olacak. 7 Ekim Çarşamba günü saat 21:00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek olan Anadolu Ateşi gösterisi, tüm İzmirliler’e açık olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kentte bulunan Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun işbirliği ile yapılacak festivalde, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın özel koleksiyon sergisinin de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki sergi, 2 Ekim Cuma günü saat 11:00’de açılacak.
 5. Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nin programı şöyle:

2 Ekim Cuma
11:00 Kemal Baysak Özel Koleksiyon sergi açılışı / Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi
14:30 Festival açılış töreni ve kortej / Cumhuriyet Meydanı
16:00 Toplu halk dansları gösterileri / Konak Meydanı
21:00 Haris Alexiou konseri / Fuar Açıkhava Tiyatrosu

3 Ekim Cumartesi
17:00- 20:00 Halk dansları gösterileri
Sarnıç Meydanı / Şemikler-Fikri Altay Futbol Sahası/ Alsancak Dominik Caddesi

4 Ekim Pazar
17:00 – 20:00 Halk dansları gösterileri
Gültepe otobüs son durak / Narlıdere Demokrasi Meydanı / Bornova Çamdibi Atatürk Parkı