Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Temmuz

TOROS KRİZ MERKEZİ, YIL SONUNDA HAZIR OLACAK

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kritik noktalarına kameralar yerleştirilecek. Elde edilen görüntüler, fiber optik kablolar aracılığıyla hem Toros Kriz Merkezi’ne hem de Trafik Sinyalizasyon Merkezi’ne eşzamanlı olarak ulaşacak. Kriz merkezi, dev ekranlar ve kontrol paneli ile tespit edilen bilgiler sayesinde ekipleri kolayca yönlendirebilecek. Olası bir depremin yeri ve şiddeti gibi bilgileri gösterecek olan deprem sismograf cihazından elde edilen veriler de burada toplanacak. Merkezde, acil durumlarda sağlıklı haberleşmeyi sağlayacak telsiz istasyonu da olacak.


Afetlere karşı Türkiye’nin en donanımlı kentlerinin başında gelen İzmir, Toros’ta kurduğu Kriz Merkezi’ni de yıl sonunda hizmete açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından olası doğal afetlere hazırlıklı olmak ve hasarlı bölgelere anında müdahale edebilmek amacıyla planlanan İzmir İtfaiyesi Toros Kriz Merkezi’nde yer alacak dev ekranlar ve bazı noktalara yerleştirilecek kameralar için yapılan ihale tamamlandı. İzmir’in jeolojik yapısı nedeniyle afetlere karşı önlem almanın çok önemli olduğunu altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kriz anında kentteki sorunlu bölgelere hızla ulaşmada Toros Kriz Merkezi’nin hayati bir görev üstleneceğini belirtti. 315 metrekarelik bir alanda kurulan merkezin inşaat ve iç mefruşatının ardından, ‘görüntülü izleme sistemi’ hazırlıklarının da tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden yetkililer, “Bir afet sonrasında kentin üst düzey yöneticilerinin toplanacağı ve krizi yöneteceği merkez sayesinde, İzmir’in her yanına hakim olarak sağlıklı şekilde müdahale edilebilecek” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kriz Yönetim Merkezi bünyesinde yer alarak bu merkezden izlenmek üzere kentin kritik 8 noktasına kameralar yerleştirilecek. Çankaya, Gümrük, Basmane, Vahap Özaltay Meydanı, Üçyol, Üçkuyular, Kızılçullu Kavşağı ile Eşrefpaşa’ya monte edilecek kameraların çektiği görüntüler, fiber optik kablolar aracılığıyla hem Toros Kriz Merkezi’ne hem de Trafik Sinyalizasyon Merkezi’ne eşzamanlı olarak ulaşacak. Kriz merkezine monte edilecek olan 6 adet dev ekran ve kontrol paneli üzerinden tespit edilen bilgilerle ekipler yönlendirilecek. Bilgi Ağları Birimi de ara izleme merkezi görevini üstlenecek. Ayrıca, önümüzdeki günlerde satın alınacak 6 adet web kamerası ile de İzmir’in önemli merkezlerindeki görüntülere ulaşmak mümkün olacak. Bu kameralar da Konak, Karşıyaka, Balçova Teleferik ve Bostanlı İskele’ye konulacak. Kameraların sayısı, fiber optik kablo ağının ulaştığı yerlerde zaman içinde arttırılacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu altyapının merkeze yerleştirilmesi için yapılan ihaleyi tamamlarken, önümüzdeki hafta yer tesliminin yapılacağı ve tüm kameralar ile dev ekranlar ve teknik unsurların hızla monte edileceği bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Kriz Merkezi, yıl sonunda hizmete açılacak.



Son teknoloji ile donatılıyor

Monte edilecekleri direk üzerinde her yönde hareket kabiliyetine sahip olacak kameralar, bulundukları ortama uygun bir koruma kutusu içine yerleştirilecekler. Hem gündüz hem de gece izleme yapabilecek olan kameralar gündüz-gece geçişlerinde otomatik olarak mod değiştirecek. İzlenen görüntüye 36 kez yaklaşıp uzaklaşma (zoom) özelliğine sahip olacak. Canlı olarak izlenen tüm görüntüler, kaydedilecek. LCD teknolojisine sahip ekranlar (monitör) sistemin ileride genişletilebilmesine olanak verecek şekilde hazırlanacak. Kriz merkezinde ayrıca depremin yeri ve şiddeti gibi bilgileri gösterecek olan deprem sismograf cihazından elde edilen veriler de toplanacak. Telsiz istasyonu kentte koordineli çalışan tüm kurum ve kuruluşlar arasında sağlıklı bir haberleşme sağlayacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber