23 ºC
22 Ekim
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KEMERALTI’NDA YÜZLER GÜLÜYOR
26 Mayıs Salı… Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir’in zabıta kadrosunu toplayarak işporta mücadelesinde “arkanızdayım” mesajını verdi.
30 Mayıs Cumartesi… Çeşme’de ilçe belediye başkanları ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı, konunun hassasiyetini anlatarak ortak mücadele istedi.
1 Haziran Pazartesi… Başkan Kocaoğlu, bu kez 11 ilçenin belediye başkan yardımcıları ve zabıta müdürleri ile koordinasyon toplantısı yaptı.
2 Haziran Salı… İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, işportaya karşı ortak mücadele için destek aldı.
Sonuç: Büyükşehir’in önce Kemeraltı’ndan başlattığı ve kararlılık içinde yürüttüğü işporta mücadelesi, iki haftada sonuç verdi. Şimdi Kemeraltı’nda esnaf da memnun, vatandaşlar da…

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan işporta mücadelesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamında ilk toplantısını 26 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece 2 hafta içinde Kemeraltı’ndaki işporta sorununu ciddi biçimde çözdü.

Kemeraltı’nda mesai hiç bitmeyecek” sloganı ile yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 26 Mayıs 2009 Salı tarihinde, Kültürpark İzmir Sanat Salonu’nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, Zabıta Daire Başkanı ve Büyükşehir’in zabıta kadrosu ile toplantı yaparak, işportaya karşı mücadeleyi başlattı. İlk toplantıda zabıtaya önemli mesajlar veren Başkan Aziz Kocaoğlu, önceliğin genelin yararı olduğunu vurgulayarak, zabıta görevlilerine, “Tedbirli olun, yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde ikna edici olarak görevinizi en iyi şekilde yapın. Elbette problemler olabilir, ama biz yasayı uygulamaya kararlıyız. Her zaman arkanızda olacağım” diye konuştu.

30 Mayıs Cumartesi günü Çeşme’de bir araya gelen CHP’li ilçe belediye başkanlarına konunun hassasiyetini anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, ortak mücadeleyle çözüme ulaşacaklarının altını çizdi. Bu toplantıların ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran 2009 Pazartesi günü 11 ilçenin belediye başkan yardımcıları ve zabıta müdürleri ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıda net bir mesaj verdi. Başkan Kocaoğlu, “El ele vererek kentteki işporta ve işgallerin üzerine kararlılıkla gideceğiz. Sorunu kırmadan-dökmeden ama kökünden çözeceğiz. Artık kimse top yuvarlayamayacak” dedi.

İşportaya karşı mücadelede başta İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere kentteki önemli meslek odaları ile de işbirliğine giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Haziran 2009 Salı günü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile bir araya gelerek ortak mücadele kararı aldı.

Kemeraltı saat kaçta boşalıyorsa zabıta da o saate kadar görev yapacak” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bugüne kadar her zaman genelin yararını gözettim. Kemeraltı’nda başlayacağımız mücadele, İzmirli için yapılıyor. Kemeraltı’na bir kadın, bir turist giremiyor, dolayısıyla kent kalkınamıyor. Orada bir turiste yapılan kötü muamele tüm İzmir’e maloluyor. Bu durumu düzelteceğiz” diye konuştu. Belediyelerin ve devletin insanların can – mal güvenliğini sağladığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz işporta ve kaldırım işgaline karşı mücadeleyi, vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde alışveriş yapma özgürlüğünü kısıtlayanlara karşı yürüteceğiz” dedi. Koordinasyon toplantısında esnafa bilgilendirici broşürlerin dağıtılması ve işportaya karşı ortak mücadele edilmesi konusunun önemine değinildi. Bugün gelinen son noktada, Kemeraltı, günün her saatinde işportanın olmadığı ve vatandaşların rahatça dolaşabildiği bir çarşı görünümüne büründü.

Eklenme Tarihi:
10 Haziran 2009 Çarşamba