Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Ocak

BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN OPERA BİNASI MÜJDESİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Karşıyaka Belediyesi’nin “Opera, Tiyatro, Konservatuar Kompleksi” nin temel atma törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koacoğlu, burada yaptığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak yeni bir opera binasının daha müjdesini verdi. Başkan Kocaoğlu Karşıyaka’da oluşturulacak Zübeyde Hanım Opera Binasının Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi üstün nitelikli olacağını, bunun için de önümüzdeki günlerde proje yarışması açılacağını belirtti.


Karşıyaka Belediyesi’nin Yalı Mahallesi’nde oluşturacağı Opera, Tiyatro, Konservatuvar Kompleksi’nin temeli düzenlenen bir tören ile atıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Devlet Sanatçısı Gürer Aykal, İzmir Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülkü Arıboğan, Özdemir Nutku, Hülya Nutku, çok sayıda sanatçı, sanatsever, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.



Açılışta bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Stratejik Plan, ulaşım master planı ve nazım imar planlarını hazırlayarak yol haritalarını belirlediklerini ve bu doğrultuda projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu Karşıyaka’nın çok güzel ve nezih bir ilçe olduğunu ancak işyerlerinin az olduğunu bu nedenle hareketlenmeye ve kalkınmaya ihtiyacı bulunduğunu belirterek bu konuda yaptıkları çalışmaları aktardı. Başkan Kocaoğlu, Çiğli ve Sasalıyı da içine alan kuzey bölgesinin merkezi olarak Karşıyaka’yı kabul ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Biz kuzey bölgesine İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı açtık. Açıldıktan sonraki 15 günlük süreçte 500 bin kişi ziyaret etti. Bu da Karşıyaka’ya bu kadar kişinin geldiğinin göstergesidir. 25 Kilometrelik bisiklet yolu yaptık. Şimdi de 2 milyon 500 bin mektrekarelik bir alanda oraya piknik alanı kuruyoruz. Mart ayında açılışını gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlarımız da bu bölgelere hareket getirecek”.


Zübeyde Hanım adına opera
Açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da yapılacak olan yeni bir opera binasının da müjdesini veren Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezimiz bittikten sonra bir opera binası yeri arayışına girdik. Geçtiğimiz ayın meclisinde belediye başkanımız Cevat Durak çok büyük bir anlayış göstererek, büyük bir jest yaparak Karşıyakalılar, İzmirliler ve Büyükşehir Belediyesi adına Zübeyde Hanım Kültür Merkezi arazisini bize verdi. 24 bin metrekare bir alan. Buraya Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki deneyimlerimizi ve birikimlerimizi de aktaracağız; hem İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hem de sanat çevresi olarak. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki niteliğin daha da üzerine çıkacak bir yapı için teknik şartname hazırlanır hazırlanmaz proje yarışmasına çakacağız. Proje yarışması ve akabinde inşaatıyla beraber önümüzdeki yıllarda İzmir’i Türkiye’nin en nitelikli aynı Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olduğu gibi bir opera binasına kavuşturacağız. İzmir Sanat Kenti olmalıdır. Evet ama elinizde Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi bir merkez olmazsa bunu gerçekleştiremezsiniz. Zübeyde Hanım Opera binasını yapmazsanız olamazsınız. Bunları her yere yaymazsanız olamazsınız. Biz kentteki kültür merkezlerinin yanı sıra beldelerimizde de çok maçlı salonları hizmete alarak bu amacımıza doğru ilerliyoruz” dedi.



Heykeli dikilecek başkan

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da yaptığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptıkları koordineli çalışmalar sonucunda kente kazandırdıkları projeleri anlattı. Başkan Durak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Adnan Saygun Sanat Merkezi gibi bir yatırımı kente kazandırdığı için, ve birlikte imza atarak kente kazandırdıkları diğer yatırımlar için teşekkür ederek, “İzmir’in önünü açacak yatırımları ve çalışmalarından dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, heykeli dikilecek bir başkan olduğunu düşünüyorum” dedi.


Karşıyaka Belediyesi’nin temeli atılan yeni kompleksinin Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen Devlet Sanatçısı Gürer Aykal, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ve Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk de birer konuşma yaparak projenin önemine dikkat çektiler. Kaymakam Avcı, “Biz güzel olan her şeyi alkışlamak üzere buradayız. Bu kompleksin de güzel bir eser olduğuna inanıyorum. Altında imzası bulunan Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından Karşıyaka Belediyesi’nin yeni kompleksinin temeli protokol konukları tarafından atıldı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber