SAĞANAK YAĞIŞLI

Ocak

İLK SINAVI HUZUREVİ’NDE VERDİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nda eğitim alan kuaförlük kursu öğrencileri, kuaför salonunu huzurevi sakinlerinin ayağına götürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliğinde gerçekleştirdiği ücretsiz Meslek Edindirme ve Beceri Kursları, bir yandan katılımcılarını meslek sahibi yaparken, bir yandan da sosyal projelerle vatandaşla buluşuyor. Kurslarda teorik eğitim alan kursiyer, branşları doğrultusunda yaptıkları pratiklerle de bilgilerini pekiştirme imkanı buluyorlar.

Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın kuaförlük branşında eğitim gören 28 kursiyer, rehber öğretmenleri eşliğinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait Buca Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan toplam 98 yaşlının kişisel bakımlarını gerçekleştirdi. Kuaför salonunu adeta huzurevi sakinlerinin ayağını götüren kursiyerler, yaşlıların saçlarını kesti, fön çekti. Tırnak bakımları da gerçekleştirilen 48 erkek, 50 bayandan oluşan huzurevi sakinleri, meslek kursu öğrencilerinin yaptığı bakımlardan çok memnun kaldıklarını ifade ederek, teşekkür ettiler.