Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Eylül

SOKAK KÖPEKLERİNE İKİNCİ YUVA

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’ten sonra ikinci köpek bakımevini de Sasalı’da kurdu. Sokak köpeklerine yönelik çağdaş uygulamaları ile öne çıkan bakımevlerinde 1000’in üzerinde köpek barındırılıyor. Türkiye’nin pek çok kentinde sokak köpekleri için tek barınak bile bulunmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci barınağı açarak 1000’in üzerinde hayvanı koruması altına aldı. Işıkkent’teki köpek bakımevinden sonra Sasalı Doğanca mevkiinde hizmete açılan yeni hayvan barınağı, sokakta yaşaması mümkün olmayan hasta köpeklere yaşamlarının sonuna kadar sıcak yuva sağlıyor.

İlçe belediyeleri tarafından sokaktan toplanarak barınağa teslim edilen hasta veya saldırgan köpekler, çevre ve halk sağlığı göz önünde bulundurularak rehabilite ediliyor. 4 bin metrekarelik yeşil alan üzerinde yer alan Sasalı Köpek Bakımevi’nde 500 köpek, 7 bölümden oluşan ağaçlık alan ve toprak zemin üzerinde yaşamlarını sürdürüyor. Kısırlaştırıldıktan sonra barınağa kabul edilen sokak köpeklerinin düzenli olarak veteriner hekim tarafından sağlık kontrolleri ve aşıları yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent ve Sasalı Köpek Bakımevi ile birlikte 1000’in üzerinde sokak hayvanını barındırıyor, binlerce sokak hayvanın tedavisini, kısırlaştırmasını ve aşılarını yapıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber