Eylül

BÜYÜKŞEHİR’İN MESLEK KURSLARI “TAVAN” YAPTI

Geçen yıl 190 mezununu iş sahibi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları için kayıtlar, yoğun ilgi nedeniyle 6 Ekim gününe kadar uzatıldı. Kurslarda bu yıl 18 ana, 105 alt branşta eğitim verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliğiyle gerçekleştirdiği Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın daha önce 15 Eylül olarak duyurulan son kayıt tarihi, yoğun ilgi nedeniyle 6 Ekim 2008 Pazartesi gününe kadar uzatıldı. İZMEB kurs merkezlerinde yeni eğitim dönemi 13 Ekim 2008’de başlayacak. 2008-2009 eğitim dönemi 1.dönem kurs kayıtları için bugüne kadar 2 bin 500 kişi kesin kayıt yaptırdı.

İZMEB, 213 kişiyi meslek sahibi yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın büyük ilgi görmesinin altında, mezuniyet sonrasında iş bulan kursiyer sayısının hayli fazla olması yatıyor. 2007 yılında Hasta ve Yaşlı Bakımı Kursu’ndan mezun olan 23 kursiyer, hasta bakıcı olarak evlerde ve hastanelerde işe başladı. Ayrıca, 2008 yılında Yönetici Sekreterliği, Kasiyer Elemanı Yetiştirme, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Operatörlüğü, Konfeksiyon, Cilt Bakımı ve Makyaj, Stilistlik, Servis – Bar Elemanı Yetiştirme, Yiyecek Hazırlama Kursları, Kuaförlük, Hasır Bilezik, Hasta ve Yaşlı Bakımı kurslarından başarıyla mezun olan kursiyerlerden 190’u da, mezun oldukları alanlarda işe yerleştirildi.

Ahşap Boyama, Takı Tasarımı, Tekstil Nakışı, Makine Nakışı gibi kurslardan mezun olan ve devam eden kursiyerler, çalışmalarını evlerinde sürdürerek aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen personel taleplerine göre de kursiyerler işyerlerine yönlendiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nda 2006 – 2008 yılları arasında açılan 783 sınıfta 17 bin 948 kişi eğitim gördü, bunların 10 bin 154’ü sertifika aldı. Kursiyerin yüzde 70’ini bayanlar, yüzde 30’unu erkekler oluşturdu.

18 ana branş, 105 alt branş

Yeni eğitim döneminde geçtiğimiz senelerdeki branşlara ek olarak Tiyatro, Sahne Makyajı ve Kostümü, Kukla Yapım Teknikleri, Modern Danslar, Halk Oyunları gibi Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları, Kat Hizmetleri, Servis – Bar Elemanı Yetiştirme gibi Turizm Kursları, 0–3 Yaş Çocuk Bakıcısı Kursları, Kalorifer Ateşçiliği Doğalgaz Programı Kursu, Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu, Soğutma Isıtma Sistemleri Bakım Onarım Kurslar, PVC Doğrama Kursu gibi 12 yeni alt branş açılacak. Böylece, bu yıl 18 ana branşta açılacak kurslar, 105 alt branşa ayrılmış olacak.

8 Kurs Merkezi

Bu yıl Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu arkasına taşınan İZMEB Yönetim Merkezi’nden kurslarla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, 293 11 77  nolu telefona ulaşabilirler. İzmir’de yaşayan herkesin kolayca ulaşabilmesi amacıyla kentin çeşitli yerlerinde kurs merkezleri bulunuyor.

Kurs Merkezleri’nin adresleri ve telefonları şöyle:

• Çamdibi Kurs Merkezi 454 Sk. No:25 Çamdibi 462 63 50
  • Belgem Kurs Merkezi 351 7 1 Sok. No: 2 Çamdibi 486 09 02
  • Evka 1 Kurs Merkezi   1203 Sok.Evka 1 Buca 420 05 50
  • Gültepe – Toros Kurs Merkezi  Adalet Cad. No:66 Toros 433 83 53
  • Çiğli Kurs Merkezi Anadolu Cad. No:1016 / A Küçükçiğli 386 44 22
  • Egekent Kurs Merkezi İşka İş Merkezi 8831 Sok No:146 Egekent 386 39 67
  • Gaziemir Kurs Merkezi  Önder Cad. No:89 / B Gaziemir 251 41 14
  • Evka 4 Kurs Merkezi İşka İş Merkezi İnönü Mah. 1030 Sok. No:2 Evka 4 351 67 07

Kursların kapsamı

İZMEB, günlük yaşamda büyük bir ihtiyaç haline gelen bilgisayar teknolojileri ve dil eğitimi, istihdama yönelik mesleki ve teknik eğitimler, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan sağlık ve spor kursları, müzik eğitimleri, el becerilerini geliştirmeye yönelik zanaat ve sanat eğitimleri veriyor. Kursları başarıyla tamamlayan, yıl içinde ve sonunda uygulanan sınavlardan geçerli not alan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs sertifikası, derslere devam eden fakat sınavlarda başarılı olamayan kursiyerlere ise kursa katılım belgesi veriliyor.