FOÇA VE ALİAĞA’YA OTOBÜS MÜJDESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Bakırçay Havzası’na müjde. Sasalı ve Villakent’ten sonra Foça, Yenifoça, Aliağa ve Helvacı’ya bugünden itibaren belediye otobüs seferleri başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçelerden Foça ve Aliağa ile belde ve köylerine belediye otobüs seferlerini başlatıyor. Bugün başlatılacak olan otobüs seferleri, aktarmalı olacak. İlk etapta Karşıyaka – Menemen otobüsünü kullanacak olan yolcular, buradan gidecekleri yöne aktarma yapacaklar.

Yeni bağlanan tüm ilçelere yatırım yapmak için belediye imkanlarının seferber edildiğini belirten Başkan Aziz KocaoğluAliağa’ya, Foça’ya bu güzergahtaki diğer beldelerimize 10 Mart Pazartesi gününden itibaren klimalı 2008 model otobüslerle seferlerimizi başlatıyoruz” dedi. Menemen’den aktarma yapılacağı bilgisini veren Başkan Kocaoğlu, “Şu anda hazırladığımız programa göre Menemen’e kadar otobüslerimiz çalışacak ve buradan aktarma yapılacak. Çünkü her ilçe ve beldeden çıkardığımız arabayı biz Konak’a götürürsek sistemi kilitliyoruz. Aliağa’dan, Foça’dan ve bölgeden gelen her vatandaşımızı alıp seri bir şekilde İzmir’e götüreceğiz. Dolayısıyla Anadolu caddesine, kentin merkezine daha az otobüs sokmağa çalışacağız. İzmir trafiğinin de yükünü azaltacağız. Oradaki aktarmanın amacında bir ekonomik, bir de trafiğe getirdiği yük var. İkisini birlikte balans ediyoruz” diye konuştu.

10 Mart Pazartesi hizmete sunulacak yeni hatlar ve güzergahları şöyle:

745  YENİFOÇA–MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Yenifoça, Bağarası ve Gerenköy’e gitmek isteyenler, Menemen’de aktarma yapacaklar. Menemen’den hareket edecek olan 745 numaralı otobüsler ile İnkılap Caddesi’ni izleyerek İzmir Foça Yolu üzerinde Gerenköy’e , Bağarası’na oradan da Yeni Foça Caddesi, Sadullah Sever Caddesi, İzmir Caddesi ve Kahraman Sokak güzergahını izleyerek Yeni Foça’ya ulaşacaklardır.

744  FOÇA-MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Bağarası-Foça’ya gitmek isteyenler, Menemen’de aktarma yapacaklar. Menemen’den hareket edecek olan 744 numaralı otobüsler ile, İnkılap Caddesi, İzmir – Çanakkale Asfaltı’nı kullanarak İzmir- Foça yolunu takip ederek Bağarası üzerinden Foça’ya ulaşacaklar.

740  ALİAĞA-MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Aliağa ve Helvacı gitmek isteyenler, Menemen’de aktarma yapacaklar. Menemen’den hareket edecek olan 740 numaralı otobüsler ile, İnkılap Caddesi, İzmir- Çanakkale Asfaltı, Namık Kemal Caddesi, Atatürk Caddesini kullanarak Helvacı beldesine uğrayacak, aynı yoldan geri dönüp Cemalettin Aksu Caddesi’ni takip ederek Hürriyet Caddesi’ni kullanarak Aliağa’ya ulaşacaklar.

745 -YENİFOÇA- BAĞARASI-GERENKÖY-MENEMEN

YENİFOÇA

Tam ücret: 3,00 YTL, Öğrenci: 1,40 YTL, Sürücü Kartı: 5,00 YTL

744- FOÇA – BAĞARASI - MENEMEN

YENİFOÇA

Tam ücret: 3,00 YTL, Öğrenci: 1,40 YTL, Sürücü Kartı: 5,00 YTL

740 - ALİAĞA- HELVACI - MENEMEN

ALİAĞA

Tam ücret: 2,00 YTL, Öğrenci: 0,90 YTL, Sürücü Kartı: 3,00 YTL

İkinci binişlerdeki Tam: 0,60 YTL ve Öğrenci-Öğretmen: 0,29 YTL indirimli uygulaması bu hatlar için de geçerli olacaktır.

Bu bölgede çalışan mevcut hatların programı ve güzergahları ise şöyle:

747 EMİRALEM - MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Emiralem’e gitmek isteyenler, Menemen’den aktarma yaparak, Inkilap Caddesi, Manisa Caddesi, Murat Aydın Caddesi, Manisa Asfaltı yolu ile Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nden geçerek Emiralem’e ulaşabilmektedirler.

749 KOYUNDERE – ASARLIK – MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Koyundere ve Asarlık’a gitmek isteyenler, Menemen’den aktarma yaparak, İnkılap Caddesi, Dr Niyazi Kaplangı, 1507 Sokak, 1211 Sokak ile Asarlık’a, oradan da Turgut Özal Caddesi, 424 Sokak, 441 Sokak ve Vali Kutlu Aktaş Caddesi’nden geçerek de Koyundere’ye ulaşacaklar. Koyundere’de Atatürk Cd., İstiklal Cd., Nenehatun Cd., 111 Sokak’ta son durak yapmakta ve dönüşte aynı güzergahı izleyerek Menemen’e ulaşabilmektedirler.

750 MALTEPE- SEYREK – MENEMEN
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Maltepe ve Seyrek’e gitmek isteyenler, Menemen’den aktarma yaparak, İnkılap Caddesi, İzmir- Çanakkale Asfaltı yolunu izleyecek olan 750 numaralı otobüsler, 9 Caddesi Karaağaç Mevkii Sokak, Seyrek, Kaynaklar Caddesi’nden geçerek Maltepe’ye ulaşabilmektedirler.

751 SASALI - ÇİĞLİ
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüsü kullanacak olan vatandaşlardan Sasalı’ya gitmek isteyenler Çiğli’den aktarma yaparak, Çiğli’den 751 numaralı Sasalı – Çiğli otobüsüne binecek olan vatandaşlar buradan Yeni Havaalanı Caddesi, Tuzla Caddesi ve 9 Eylül Caddesi’nden geçerek Sasalı’ya ulaşabilmektedirler.