Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

28
Şubat

60 YAŞ KARTINDA SON GÜN

TÜMÜ PAYLAŞ

60 yaş kartı bedellerini ödemek ya da süresini uzatmak isteyenler için son gün 29 Şubat 2008 Cuma. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan ve 2008 yılında geçerli olacak “60 Yaş Kartları” için son güne gelindi. 60 yaş kartından yararlanmak için ilk kez başvuracak vatandaşların, muhtardan alacakları bir adet ikametgah, nüfus cüzdanının önlü – arkalı fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

İlk kez 60 yaş kartı alacak vatandaşların ödeyeceği ücret, kart bedeli ve kullanım bedeli ile birlikte yıllık 160.- YTL olarak belirlendi. İlk kez kart çıkaracak olan vatandaşlar için süre kısıtlaması bulunmuyor, istedikleri tarihte ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’nden kartlarını çıkarabilecekler.

60 yaş kartına sahip olan vatandaşlar ise, kart kullanım bedeli olan 150.- YTL karşılığında kartlarını yenileyebilecek. 2008 yılı kart kullanım bedellerini Oyakbank, Vakıfbank Şubelerine veya Eshot Genel Müdürlüğü Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’ne yatırabilecekler. Ellerinde daha önceki yıllarda çıkartılmış 60 yaş kartı olan vatandaşlar süre uzatımı için, kart bedellerini 29 Şubat’a kadar bankalara; sonraki tarihlerde ise ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü’ne yatırabilecekler. 29 Şubat’a kadar kart bedellerini yatırmayanların ve süre uzatımı yapmayanların kartları, bu işlemi gerçekleştirene kadar geçersiz olacak.

Vatandaşların
kart yenileme ya da ilk başvuru için;

ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü Milli Kütüphane Caddesi 10/ 1 – C Konak adresine başvurmaları gerekiyor. Tüm başvurularda T.C. Kimlik Numarası görevli personele mutlaka bildirilmeli.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber