Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Aralık

BURS BAŞVURULARINI SON GÜNE BIRAKMAYIN!

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine verilen Ahmet Piriştina Eğitim Yardımı Sandığı Bursu için başvurular sürüyor. 14 Aralık’ta sona erecek başvuruların sadece internet üzerinden yapıldığı uyarısında bulunan Burs Bürosu yetkilileri, öğrencilerin şu aşamada büroya gelmelerinin zaman kaybına yol açacağını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine verdiği Ahmet Piriştina Eğitim Yardımı Sandığı bursu için 2007–2008 öğretim yılı başvuruları sürüyor. Başvurular, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin www.izmir.bel.tr adresli sitesinde yer alan web sayfasından yapılıyor ve şahsi başvurular kabul edilmiyor. Şu ana kadar 30 bine yakın başvurunun gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, son başvuru tarihi olan 14 Aralık’a kadar bu sayının daha da artacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda beklenenin çok üzerinde başvuru olması nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi burs kayıt sistemini tamamen yeniledi. Milli Kütüphane Caddesi No:10/1-A Konak adresinde oluşturulan büroda 11 personel sadece başvurularla ilgilenecek. Randevu sistemine geçilmesine karşın, günlük düzenlemeyi sağlamak için büroya elektronik sıralama cihazı yerleştirildi. Buradan sıra numarası alan öğrencilerin dışarıda beklemelerini önlemek amacıyla da bir bekleme salonu oluşturuldu.

2004-2005 öğretim yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından merhum Başkan Ahmet Piriştina anısına verilmeye başlanan aylık 100 YTL değerindeki eğitim bursu için yeni dönem başvuruları tamamen internet ortamında yapılıyor. Burs için başvurmak isteyen öğrenciler, www.izmir.bel.tr adresinde yer alan burs başvuruları ilgili linke tıklayarak, buradaki formu dolduruyor. Kişisel başvurular ise kabul edilmiyor. Böylece öğrencilerin, form elde etmek ve formları teslim etmek için tekrar tekrar sıraya girmesine gerek kalmıyor.

14 Aralık’ta son bulacak başvuruların ardından, değerlendirme yapılarak, uygun kriterleri taşıdığı belirlenen öğrenciler, yine aynı adresten ilan edilecek. İlanda her aday için belirlenen randevu günü de yer alacak. Açıklanan günde Burs Bürosu’na gelecek adaylar, buradaki elektronik cihazdan sıra numarası alacak. Böylece yığılmaların ve uzun süre beklenmesinin önüne geçilerek öğrencilerin işlemlerini rahat bir ortamda yapmaları sağlanmış olacak. Ayrıca yine başvuruya hak kazanan öğrencilerin adreslerine konuyla ilgili e-posta gönderilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne burs için başvuran öğrenciler, yeni sistemden bir hayli memnun. Burs Bürosu yetkilileri ise yapılan tüm duyurulara rağmen, şahsen başvuru yapmak üzere büroya gelen öğrenciler bulunduğunu dile getirerek, uyarıda bulunuyor: “Bu yıl başlattığımız uygulama gereği, yığılmaları ve zaman kaybını önlemek adına başvurular sadece internet üzerinden yapılabiliyor. Ancak, bundan haberi olmayan çok sayıda arkadaşımızın başvuru yapmak için ya da değerlendirme sonuçlarını öğrenmek için halen Burs Büro’na gelerek, boşuna zaman ve çaba harcamaları ise bizi üzüyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber