Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Kasım

Muhteşem gece

TÜMÜ PAYLAŞ

Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
Muhteşem gece
İzmir Atatürk’ü, İzmir’e ve Atatürk’e yakışan çok özel bir programla andı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Fahri Atakoğlu’nun “10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri Sarı Zeybek Sahne Kantatı” muhteşem görüntülere sahne oldu. Duygusal anların yaşandığı konserde, Mustafa Kemal’in yaşamı ekseninde ülkenin tarihini anlatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet döneminin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan Ahmed Adnan Saygun’un adını taşıyan sanat merkezindeki muhteşem konserle anıldı. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu işbirliğiyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” özel konseri, İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Tarihin tozlu sayfalarından çıkan hikayelerin sergilendiği gecede duygu dolu anlar yaşandı. Büyük beğeni toplayan ve alkışların dinmediği konser, ‘İzmir Marşı’ ve ‘Onuncu Yıl Marşı’ ile sona erdi. Gönüllerde Atatürk’ün, ellerde bayrakların olduğu anma programını izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da vardı.
Fahri Atakoğlu’nun ‘Sarı Zeybek Sahne Kantatı’ adlı eserinin sahnelendiği gecede Mustafa Kemal’in yaşamı, ülkenin kurtuluşu ve imparatorluktan cumhuriyete evrilmesi anlatıldı. Metinleri Cennet Türker ve Şahan Gürkan tarafından hazırlanan eserin orkestra, koro ve solistler için düzenleme ve orkestrasyonu ise şef Kıvanç Tepe tarafından yapıldı. Sahnedeki solistlere ek olarak anlatıcılar ile oyuncuların konuyu dramatize ederek canlandırdığı hikaye, ses ve ışık efektleriyle güçlendirildi. Eser, müziklerle birlikte 7 bölüm halinde izleyiciye sunuldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber